Városlista
2022. július 7, csütörtök - Appolónia

Hírek

2022. Június 21. 19:44, kedd | PR
Forrás: (x)

Hogyan válasszunk puzzle-t a gyereknek? Tippek, amikkel nem nyúlhatsz mellé!

Hogyan válasszunk puzzle-t a gyereknek? Tippek, amikkel nem nyúlhatsz mellé!

Nagyon sok olyan alkalom van egy gyerek életében, amikor meg szoktuk lepni valamilyen ajándékkal: születésnap, névnap, karácsony, húsvét, gyereknap...

Általában találunk okot arra, hogy egy újabb játékkal bővüljön a repertoár. Jó játékot azonban nehéz választani, de a puzzle gyerekeknek mindig jó ötlet lehet. Ez egy olyan játék, ami kiváló szórakozást kínál, ugyanakkor fejleszt is, ezért szinte minden házban szívesen látott vendég.

Mikortól való a puzzle gyerekeknek?

A gyerekek nagyjából másfél éves kortól szívesen próbálkoznak azzal, hogy különböző darabkákat összeillesszenek. Nem véletlen, hogy a legtöbb puzzle-t gyerekeknek másfél éves kortól ajánlják. Ebben a korban persze még csak olyan kirakók vannak, amelyek viszonylag nagy darabokkal rendelkeznek, illetve kicsi a darabszámuk, hiszen a pici gyerekeknek éppen elég ezeket illesztgetni egymáshoz. Fontos, hogy ebben a korban sikerélményük legyen a kirakó használata közben, ezért is kell a képességeikhez igazítani a játékot.

Mikor érdemes emelni a darabszámot?

Amikor azt látjuk, hogy a gyermek a meglévő kirakóit már könnyűszerrel, szinte gondolkodás nélkül rakja ki, akkor biztosak lehetünk benne, hogy az adott puzzle-t már nagyon megszokta, az a darabszám nem jelent számára különösebb nehézséget. Ez az a pillanat, amikor érdemes egy kicsit emelni a darabszámot. Fontos, hogy az emelés fokozatos legyen, azaz a 12 darabos puzzle után ne az 50 darabos jöjjön, hanem mondjuk egy 20 darabos, ami láthatóan több, de még mindig nem átláthatatlanul sok a kisgyerek számára.

Mi legyen a képen?

A legtöbb gyerekeknek való puzzle-t többnyire mesehősök képeivel készítik. A gyerkőcök szívesen raknak ki olyan kirakókat, ami a kedvenc mesehősüket ábrázolja, ez egy plusz motiváció lehet a játékra. A saját gyerekkel nyilvánvalóan nincs nehéz dolgunk, de ha rokon gyereknek veszünk ajándékba puzzle-t, akkor érdemes a szüleitől érdeklődni, hogy milyen meséket szeret, és ezen a vonalon elindulni a képet illetően.

A fotó forrása: Monkey Business Images / Shutterstock.com

Címkék: gyerek, játék, kirakós, puzzle

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 01. 11:44, péntek | PR

Szerencsejáték az otthon kényelméből

Manapság már rengeteg dolgot megtehetünk anélkül, hogy el kellene hagyni otthonunkat. Az internet olyan lehetőségeket nyitott meg mindenki számára, amiről néhány évtizeddel ezelőtt még álmodni sem mertünk.

2022. Június 27. 14:19, hétfő | PR

A CE-Connector felkészítő szakaszának vége egyben egy ígéretes új fejezet kezdete

A következő 3 évben a hangsúly az üzleti angyalok bevonásán túl az egyetemi innovációs központokkal, az NKFIH HSUP programjával és nagyvállalatok fókuszált innovációs programjaival való együttműködésen lesz.

2022. Június 24. 18:21, péntek | PR

Milyen kocsmai nyerőgépek érhetőek el online?

Sokan nem is gondolnák, hogy mennyi mindent találhatunk az interneten, ha egy kicsit kutatunk.