Városlista
2022. október 5, szerda - Aurél

Hírek

2021. Május 01. 15:38, szombat | Életmód
Forrás: (x)

Holdnaptár tavaszra: a hold hatása a szerelmi életed alakulására

Holdnaptár tavaszra: a hold hatása a szerelmi életed alakulására

A Hold ciklikussága, megbízhatósága a legelső embereknek is feltűnt. Mintegy 30 000 éves az a csont holdnaptár, amelyen a Hold fázisainak megfelelő vésetek olvashatóak (Abri Blanchard, Franciaország).

Egyes kultúrákban (muszlim közösségekben) ma is holdjárások szerinti naptárat használnak, szemben a hagyományos, a Nap körüli keringés időtartamát alapul vevő kalendáriumokkal. Az izraeliták ún. Luniszoláris naptár szerint követik az idő múlását, ami holdhónapokkal, de napévekkel működik. Szökőévek beiktatásával kompenzálják az eltéréseket. Miről ad plusz információt a Hold fázisainak követése? Miért érdemes a Holdnaptár szerint tervezni? Az EZO TV összegyűjtötte a tudnivalókat!

A Holdnaptár működése

A Hold megközelítően 29,5 nap alatt tesz meg egy kört a Föld körül.Ezalatt mindig ugyanazt a féltekéjét láthatjuk, de változó mértékben: Újhold idején csak egy sötét korongot (ha látunk), Telihold idején azonban az egész félteke ragyog ezüstösen az esti égbolton.

A Holdnaptárat alkalmazó kultúrák a hónapok hosszát 29 és 30 naposként határozták meg. A hagyományos naptárakhoz képest a Lunáris naptárak sietnek. Évek alatt ez jelentős eltérésként nyilvánul meg: ezért előfordul, hogy ők nyáron köszöntik az újévet.

Pontos számításokkal megállapítható, hogy a Hold kevéssel, de több, mint 29,5 nap alatt éri körbe a Földet. Ez háromévenként 1 plusz napot jelent.

Ezoterikus alkalmazása

Az elismerendő, hogy a Nap jelentősen nagyobb Holdunknál. Így annak hatásai (fénye, hőmérséklete, gravitációs ereje) erőteljesebben érvényesülnek a Földön. Ennek ellenére a Hold erejét sem érdemes egy legyintéssel elintézni! A statisztikák mellett egyre több tudományos vizsgálat irányul a különböző holdfázisokkor megnyilvánuló fiziológiás és viselkedésbeli eltérések mérésére. Ezekre korábban csak az ezotéria adott elfogadható válaszokat, ami sokakban bizalmatlanságot váltott ki a hitelességet illetően.

Szakszerűen is megbizonyosodván a Hold-hatások erejében, nyissunk bizalommal az ezotéria felé!

Vegyünk magunk elé egy Holdnaptárat! Derítsük ki, mely holdfázisban mi ajánlott és mi kerülendő, különös tekintettel a szerelmi életre!

A Hold útja

A Földet megkerülvén, a Hold áthalad a 12 csillagképen; közel 2-2 napot töltve mindegyikben. A Hold fényességén, valamint növekedésén vagy fogyásán kívül fontos figyelemmel követni, melyik csillagjegyben tartózkodik hűséges kísérőnk!

Növekvő Hold alatt: Újholdtól Teliholdig

Ahogy a Hold fénye, úgy a mi energiáink is növekednek ezekben a napokban.

Újhold idején több új párkapcsolat születik; de a szétvált párok is ismét egymásra találhatnak.

Ilyenkor türelmesebbek és nyitottabbak, elfogadóbbak vagyunk.

Használjuk ki a növekvő Hold időszakát a félreértések tisztázására! Töltsük fel friss energiákkal párkapcsolatunkat: szerezzünk új élményeket egy közös túra alkalmával! Szervezzük meg másképp a hétvégi bevásárlást! Módosítsunk bátran a bevett szokásokon! Lepjük meg párunkat apróságokkal, vagy csak legyünk türelmesebbek, megértőbbek! Ezekkel a kis változtatásokkal megújíthatjuk kapcsolatunkat, és ismét úgy érezhetjük, mint az első randevúk idején.

A “páratlanok” számára is kedvező ez a Holdállás! A kezdeményező energiák által, ez a megismerkedés, első találkozások ideje. Ilyenkor fogadjuk el bátran a meghívást! Az érzelmek szabadabb áramlása garantálja, hogy célba érjenek mondataink a másiknál. Az ismerkedés az IKREK Hold idején a legsikeresebb.

Telihold

Ez a csúcspont a holdfázisok sorában. Ekkor teljes arcát mutatja felénk a Hold. Ahogy annak fénye, úgy a mi energiáink is ekkor telítődnek, amivel óvatosan kell bánnunk!

Ezekben a napokban fokozódik az intimitás utáni vágy, az érzékiség.

Ezzel egy időben viszont a veszekedésre való hajlam is, amely olykor szakításba torkollhat.

Lehetőség szerint kerüljük el a heves civakodásokat, és az érzékeny témák megbeszélésével is várjuk meg a következő Újholdat!

Csökkenő Hold alatt: Teliholdtól a következő Újholdig

A Holddal párhuzamosan a mi energiáink is halványodnak, ami nyugtatóan hat ránk. A holdhónap első felének felfelé ívelését ezekben a napokban vezetjük le, pihenjük ki.

Párunkkal ilyenkor koncentráljunk csak egymásra. Mélyítsük el bensőséges kapcsolatunkat; ismerjük meg még jobban egymást. A MÉRLEG Hold a legalkalmasabb időszak erre. A növekvő Hold idején hozott új szokásokat gyakoroljuk be ilyenkor. A reformokat, a többi barátot, nagy bulikat halasszuk a következő holdhónapra! Élvezzük ki a természet nyugtató energiáit! Használjuk ezt az időszakot a tervezésre, számolásra, hogy a következő Újhold idején már cselekedhessünk!

Míg a hagyományos naptár a társadalom által számon tartott határidőket, kötelességeket tartja számon, a Holdnaptárral lelki munkálatainkat ütemezhetjük be eredményesen. Egyik jelentősége se lebecsülendő, hiszen a test is csak a lélekkel alkothat teljes egészet!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 23. 14:44, péntek | Életmód

Hatvan éve nem ragyogott ilyen fényességgel a Jupiter

A Jupiter Nap körüli keringésének legfényesebb szembenállásába kerül szeptember 26-án. Az óriásbolygó 1963 óta most a legfényesebb, legközelebb tizenkét év múlva lesz hasonló a helyzet.

2022. Szeptember 20. 13:47, kedd | Életmód

Évente 153 millió tonna élelmiszert dobnak ki az Európai Unióban

Évente mintegy 153 millió tonna élelmiszert dobnak ki az Európai Unióban, csaknem 15 millió tonnával többet, mint amennyit importálnak - írta kedden a Guardian brit napilap.

2022. Szeptember 19. 13:02, hétfő | Életmód

A Kispál és a Borz jövőre a Budapest Parkban lép fel

A Kispál és a Borz a Budapest Parkban tartja egyetlen jövő évi magyarországi koncertjét május 12-én.

2022. Augusztus 31. 13:07, szerda | Életmód

Szarvasbőgés-hallgató túrákat szervez a Gemenc Zrt.

Elkezdődött a gímszarvasbikák bőgése a gemenci erdőben, a Gemenc Zrt. erdei vasúttal szervez kirándulást a bőgéstől leghangosabb erdőrészekhez - közölte az erdőgazdaság az MTI-vel.