Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2021. Május 01. 15:38, szombat | Életmód
Forrás: (x)

Holdnaptár tavaszra: a hold hatása a szerelmi életed alakulására

Holdnaptár tavaszra: a hold hatása a szerelmi életed alakulására

A Hold ciklikussága, megbízhatósága a legelső embereknek is feltűnt. Mintegy 30 000 éves az a csont holdnaptár, amelyen a Hold fázisainak megfelelő vésetek olvashatóak (Abri Blanchard, Franciaország).

Egyes kultúrákban (muszlim közösségekben) ma is holdjárások szerinti naptárat használnak, szemben a hagyományos, a Nap körüli keringés időtartamát alapul vevő kalendáriumokkal. Az izraeliták ún. Luniszoláris naptár szerint követik az idő múlását, ami holdhónapokkal, de napévekkel működik. Szökőévek beiktatásával kompenzálják az eltéréseket. Miről ad plusz információt a Hold fázisainak követése? Miért érdemes a Holdnaptár szerint tervezni? Az EZO TV összegyűjtötte a tudnivalókat!

A Holdnaptár működése

A Hold megközelítően 29,5 nap alatt tesz meg egy kört a Föld körül.Ezalatt mindig ugyanazt a féltekéjét láthatjuk, de változó mértékben: Újhold idején csak egy sötét korongot (ha látunk), Telihold idején azonban az egész félteke ragyog ezüstösen az esti égbolton.

A Holdnaptárat alkalmazó kultúrák a hónapok hosszát 29 és 30 naposként határozták meg. A hagyományos naptárakhoz képest a Lunáris naptárak sietnek. Évek alatt ez jelentős eltérésként nyilvánul meg: ezért előfordul, hogy ők nyáron köszöntik az újévet.

Pontos számításokkal megállapítható, hogy a Hold kevéssel, de több, mint 29,5 nap alatt éri körbe a Földet. Ez háromévenként 1 plusz napot jelent.

Ezoterikus alkalmazása

Az elismerendő, hogy a Nap jelentősen nagyobb Holdunknál. Így annak hatásai (fénye, hőmérséklete, gravitációs ereje) erőteljesebben érvényesülnek a Földön. Ennek ellenére a Hold erejét sem érdemes egy legyintéssel elintézni! A statisztikák mellett egyre több tudományos vizsgálat irányul a különböző holdfázisokkor megnyilvánuló fiziológiás és viselkedésbeli eltérések mérésére. Ezekre korábban csak az ezotéria adott elfogadható válaszokat, ami sokakban bizalmatlanságot váltott ki a hitelességet illetően.

Szakszerűen is megbizonyosodván a Hold-hatások erejében, nyissunk bizalommal az ezotéria felé!

Vegyünk magunk elé egy Holdnaptárat! Derítsük ki, mely holdfázisban mi ajánlott és mi kerülendő, különös tekintettel a szerelmi életre!

A Hold útja

A Földet megkerülvén, a Hold áthalad a 12 csillagképen; közel 2-2 napot töltve mindegyikben. A Hold fényességén, valamint növekedésén vagy fogyásán kívül fontos figyelemmel követni, melyik csillagjegyben tartózkodik hűséges kísérőnk!

Növekvő Hold alatt: Újholdtól Teliholdig

Ahogy a Hold fénye, úgy a mi energiáink is növekednek ezekben a napokban.

Újhold idején több új párkapcsolat születik; de a szétvált párok is ismét egymásra találhatnak.

Ilyenkor türelmesebbek és nyitottabbak, elfogadóbbak vagyunk.

Használjuk ki a növekvő Hold időszakát a félreértések tisztázására! Töltsük fel friss energiákkal párkapcsolatunkat: szerezzünk új élményeket egy közös túra alkalmával! Szervezzük meg másképp a hétvégi bevásárlást! Módosítsunk bátran a bevett szokásokon! Lepjük meg párunkat apróságokkal, vagy csak legyünk türelmesebbek, megértőbbek! Ezekkel a kis változtatásokkal megújíthatjuk kapcsolatunkat, és ismét úgy érezhetjük, mint az első randevúk idején.

A “páratlanok” számára is kedvező ez a Holdállás! A kezdeményező energiák által, ez a megismerkedés, első találkozások ideje. Ilyenkor fogadjuk el bátran a meghívást! Az érzelmek szabadabb áramlása garantálja, hogy célba érjenek mondataink a másiknál. Az ismerkedés az IKREK Hold idején a legsikeresebb.

Telihold

Ez a csúcspont a holdfázisok sorában. Ekkor teljes arcát mutatja felénk a Hold. Ahogy annak fénye, úgy a mi energiáink is ekkor telítődnek, amivel óvatosan kell bánnunk!

Ezekben a napokban fokozódik az intimitás utáni vágy, az érzékiség.

Ezzel egy időben viszont a veszekedésre való hajlam is, amely olykor szakításba torkollhat.

Lehetőség szerint kerüljük el a heves civakodásokat, és az érzékeny témák megbeszélésével is várjuk meg a következő Újholdat!

Csökkenő Hold alatt: Teliholdtól a következő Újholdig

A Holddal párhuzamosan a mi energiáink is halványodnak, ami nyugtatóan hat ránk. A holdhónap első felének felfelé ívelését ezekben a napokban vezetjük le, pihenjük ki.

Párunkkal ilyenkor koncentráljunk csak egymásra. Mélyítsük el bensőséges kapcsolatunkat; ismerjük meg még jobban egymást. A MÉRLEG Hold a legalkalmasabb időszak erre. A növekvő Hold idején hozott új szokásokat gyakoroljuk be ilyenkor. A reformokat, a többi barátot, nagy bulikat halasszuk a következő holdhónapra! Élvezzük ki a természet nyugtató energiáit! Használjuk ezt az időszakot a tervezésre, számolásra, hogy a következő Újhold idején már cselekedhessünk!

Míg a hagyományos naptár a társadalom által számon tartott határidőket, kötelességeket tartja számon, a Holdnaptárral lelki munkálatainkat ütemezhetjük be eredményesen. Egyik jelentősége se lebecsülendő, hiszen a test is csak a lélekkel alkothat teljes egészet!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 13:17, péntek | Életmód

A magyarországi hegyi patakok felét ideiglenes kiszáradás veszélyezteti

A magyarországi hegyi patakok felét veszélyezteti az ideiglenes kiszáradás a HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont (HUN-REN ÖK) vizsgálata szerint.

2024. Május 23. 15:25, csütörtök | Életmód

Brassó közelében rehabilitációs központ épül a romániai \"problémás medvék\" számára

Brassó közelében 61 hektáron rehabilitációs központ épül a lakott területekre bejáró és ott problémákat okozó romániai barnamedvék számára - számolt be csütörtökön a Bizbrasov.ro hírportál.

2024. Május 23. 08:09, csütörtök | Életmód

Felújított Kádár-kocka típusú házakról vár fotókat a Ludwig Múzeum

Fotópályázatot hirdet a Ludwig Múzeum és a LATEREX Építő Zrt. azok számára, akik kockaházat újítottak fel az elmúlt 10 évben. A pályázat kapcsolódik a múzeum Kis magyar kockológia

2024. Május 22. 06:00, szerda | Életmód

Hol tart most Magyarországon a mesterséges intelligencia forradalma?

Az elmúlt években a mesterséges intelligencia – vagy divatosabb nevén AI – világszerte meghatározó tényezővé vált a technológiai fejlődésben, és Magyarország sem maradhat ki ebből az átalakulásból.