Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Június 02. 06:29, kedd | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Hollandiában újranyitottak az éttermek, bárok és kávézók

Hollandiában újranyitottak az éttermek, bárok és kávézók

A közösségi távolságtartás szabályainak szigorú betartása mellett hétfőtől újranyitottak az éttermek, bárok és kávézók Hollandiában a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozások újabb lazításának köszönhetően.

Az éttermekben az előzetes foglalás kötelező, egy vendéglátó helyiségben legfeljebb 30 ember tartózkodhat egyszerre az előírt másfél méteres távolság betartásával, továbbá a vendéglátónak meg kell kérdeznie a vendégeket esetleges egészségügyi kockázat fennállásáról. A kültéri teraszokra azonban ezek a szabályok nem vonatkoznak.

A holland közegészségügyi szolgálat legfrissebb adatai szerint az országban az utóbbi 24 órában hatan vesztették életüket a koronavírus-fertőzés miatt, az áldozatok száma közelít a hatezerhez. Kórházi ápolásra további hat embert vettek fel, intenzív osztályon 159 embert kezelnek. Ez körülbelül a tizede a járvány csúcspontján intenzív ápolásra szorultak számának. Az újonnan azonosított fertőzések száma 288.

A sajtójelentések szerint ez a szám a napokban erősen emelkedni fog, mivel az országban széles körben kiterjesztették a tesztelést. A hétvégén Hugo de Jonge egészségügyi miniszter sajtónyilatkozatban kérte fel az állampolgárokat, hogy forduljanak orvoshoz kivizsgálásra akár a legenyhébb panaszok esetén is.

A szomszédos Belgiumban a kórházi felvételek száma nem emelkedett 50 fölé immár a tizedik egymást követő napon. A helyi sajtó arról adott hírt, hogy, a kórházakban folyamatosan csökken a vírusfertőzéssel kezeltek száma. A közegészségügyi szolgálat szerint vasárnapról hétfőre 19-en haltak bele a Covid-19-be, ez a szakértők szerint az évi normális elhalálozási átlagnak megfelelő érték. A fertőzést 24 óra leforgása alatt 136 ember kapta meg.

A belga kormány szerdán jelenti be a járvány megfékezésére elrendelt korlátozások enyhítésének következő szakaszát.

Luxemburgban 4020 fertőződtek meg a járvány kitörése óta és 110-en haltak bele a Covid-19-be. A hétvégén sem új fertőzésről, sem halálesetről nem tájékozatott a helyi sajtó.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.