Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Május 09. 09:32, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/ügyészség

Hónapokon keresztül verte, szidta és zaklatta élettársát egy tokodi férfi

Hónapokon keresztül verte, szidta és zaklatta élettársát egy tokodi férfi

Testi sértés vétségével, becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette és élettárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntette miatt emelt vádat egy 24 éves, tokodi férfival szemben az Esztergomi Járási Ügyészség.

A vádlott a párjával talvay áprilistól élt élettársi kapcsolatban egy tokodi lakásban. Kapcsolatuk hamar megromlott, mert a férfi féltékeny volt, továbbá domináns félként mindig meghatározta azt, hogy a sértett hogyan éljen. Az elkövető azt is el akarta érni, hogy a párja ne barátkozzon senkivel, csak vele foglalkozzon.

A rendszeressé váló veszekedések során a férfi kiabált, szidalmazta, becsületsértő kifejezésekkel illette a sértettet, vele agresszíven viselkedett. A vádlott többször azt is mondta, hogy az általa titokban készített intim felvételt közzéteszi az interneten, és így fogja a sértettet megalázni.

A nő a vádlott viselkedése miatt befelé forduló lett, megszakította a kapcsolatot a barátaival, ritkábban találkozott a rokonaival.

A férfi együttélésük alatt többször bántalmazta a sértettet, ilyenkor minden indok nélkül megpofozta, megrángatta, vagy neki lökte radiátornak, de olyan is történt, hogy elgáncsolta.

Ezen túlmenően a vádlott egy vita során életveszélyesen megfenyegette a nőt, melynek nyomatékosítása érdekében a kést belevágta a konyhapultba.

A nő az egyik bántalmazást követően, tavaly szeptember 17-én kórházba került, és csak ekkor merte elmondani, hogy a férfi rendszeresen bántalmazta őt. A sértett ez után szakított a vádlottal, és feljelentést tett a rendőrségen.

Az elkövető büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.