Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2013. Október 24. 05:00, csütörtök | Sport
Forrás: InfoVáros | -Hajósi Miklós-

Hondával a 3-Städte-Rallye-n

Hondával a 3-Städte-Rallye-n

Juhász Csaba - Bencs Gábor. Car Tools Kft - Honda Civic Type R. Juhász Csaba autóversenyzőt kérdem, a hétvégi Németországi Mitropa Rally Kupa előtt.

A Mitropa Rallye Cup utolsó futamát rendezik meg most hétvégén, október 24-26-án Németországban. Most újra a Honda Civic Type R-el indulsz Bencs Gabival.

A Jó kis Ranault Megane-t, miért cseréltétek le erre a versenyre?

- A Renault Megane-t élmény volt vezetni. Sajnos mivel ez egy új modell ezért nagyon drága hozzá minden karosszéria elem, és mivel nem volt hozzá verseny casco, ezért nem mertem vele úgy menni, mint amennyi az autóban volt.

Úgy gondoljuk, mivel nem kocsikázni szeretnénk egy ilyen autóval, majd akkor béreljük újra, ha minden feltételünk adott lesz ehhez.

Két nap alatt 10 gyorsasági szakaszt kell minél gyorsabban teljesítenetek két pályabejárásból. Kettőt pénteken, amiből az egyik 18.46-kor rajtol a már-már sötétben. Mennyire jött be neked az eddigiADAC 3-Städte-Rallye-s éjszakai gyorsok?

- Szerintem mi már mind a két pénteki gyorson sötétben fogunk elrajtolni, de ez nem probléma , mert szeretem az éjszakai gyorsaságikat. Biztos nagy élmény lesz és komoly kihívás, főként mert 2 felírásból kell versenyeznünk.

Összesen 111 km gyorsasági szakaszból áll majd a verseny, négy szerviz lehetőséggel. Általában mennyi időt lehet tölteni a szervizben, felkészíteni a következő gyorsra a versenyautót?

- Pénteken 45 perces szervizzel zárul a nap, ami remélhetőleg bőven elég lesz. Szombaton viszont 15 és 20 perces szervízelési lehetőségek vannak, ami tulajdonképpen semmire sem elég. Kerékcsere, tankolás, szendvics és Go!

Ha már pályabejárás, mennyi lehet elég a kettő felírás? A német keskeny pályák nem nagyon engednek hibázási lehetőséget. Mekkora szerep jut ilyenkor a navigátorra?

- A két felírás arra elég, hogy a szűk időbeosztásnak köszönhetően, loholva felírjuk a pályákat péntek reggeltől délutánig, majd rajtol is a verseny. Remélem sikerül most is egy jó itinert írnunk, amit majd Gabinak kell 100%-osan visszaadnia. Hibázásra valóban nincs lehetőség, ezt már tavaly megtanultam, amikor a szántóföldön végeztem az egyik kanyarban. A navigátornak pedig hatalmas szerepe lesz ezen a versenyen, hiszen a számára is teljesen ismeretlen pályákon kell helyt állnia. Én úgy gondolom, hogy a kitűnő navigátori teljesítmény az alapvető feltétele annak, hogy valaki itt egyáltalán célba tudjon érni.

Milyen eredménnyel lennél elégedett szombat este a célban?

- Szeretnénk a Mitropa Kupában minél előrébb végezni, de most igazából arra leszek kíváncsi, hogy a helyi versenyzőkkel mennyire tudjuk felvenni a versenyt. Ezen lehet lemérni, hogy mennyit fejlődtem az elmúlt két évben az idegen pályák feldolgozásában, felírásában: a Rallye-ban.

Köszönjük Partnereink segítségét!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.

2024. Május 12. 09:01, vasárnap | Sport

Tour de Hongrie - Eisenkrammer: ilyen sportélményben még nem volt részem magyar körversenyen

Eisenkrammer Károly számára élete legkülönlegesebb sportélményét nyújtja eddig a Tour de Hongrie országúti körverseny.

2024. Május 12. 08:57, vasárnap | Sport

Meglepetésre kikapott Miskolcon a Fradi

A Diósgyőr 2-0-ra legyőzte otthon a bajnok Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában.