Városlista
2022. december 3, szombat - Ferenc

Hírek

2016. Február 02. 08:35, kedd | Helyi
Forrás: InfoEsztergom

Horányi Juli szombaton dalol az Eurovíziós Dalfesztivál indulási jogáért

Horányi Juli szombaton dalol az Eurovíziós Dalfesztivál indulási jogáért

Január 23-án az első elődöntővel elindult az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogató versenye, A Dal. Horányi Juli, az esztergomi Várszínház igazgatójának, Horányi Lászlónak a lánya is részt vesz a megmérettetésen

A Duna és a Duna World csatornán szombat esténként élő show keretében látható műsorban az előző évekhez hasonlóan három elődöntőben, két középdöntőben és egy döntőben hat héten át mérettetik meg magukat az indulók. A döntőt február 27-én tartják. A nyertes képviseli majd Magyarországot a májusi stockholmi nemzetközi megmérettetésen.

Az idei versenyre összesen 372 pályamű érkezett, ebből választotta ki a 10 fős szakmai előzsűri azt a 30 dalt, amelyek bemutatkozhatnak a nézők előtt a három elődöntő során. A műsorban a megújult négytagú zsűri - Zséda, Pierrot, Frenreisz Károly és Both Miklós -, valamint a közönség választja ki a bejutott 30 produkció közül a legjobbat. Az idei szériában ingyenes a pontozás és a szavazás A Dal applikáción, vagy az adás ideje alatt a műsor hivatalos honlapján keresztül, de megmaradt a hagyományos sms-ben történő pontozás és szavazás is. Horányi Juli, az esztergomi Várszínház igazgatójának, Horányi Lászlónak a lánya Come Along című számával indult a megmérettetésen, melyre folyamatosan szavazhatnak A Dal során a nézők.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 09:54, hétfő | Helyi

IDÉN IS MEGNYÍLIK A MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án (szombaton), 18:00 órakor nyitja meg az Eurohíd Alapítvány szokásos évi adventi kiállítását X. Művészet Esztergomért címmel a Kapcsolatok Házában, 34 művész részvételével.

2022. November 28. 09:48, hétfő | Helyi

Alapítványokat is támogat a Richter a térségben

Dorogon és környékén évek óta támogat alapítványokat a Richter Gedeon Nyrt. – erről beszélgettünk Garai Zoltánnal, a dorogi gyáregység főmérnökével.

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.