Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Január 29. 11:52, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Horgászok és vízügyesek tisztították a partot Esztergomnál

Horgászok és vízügyesek tisztították a partot Esztergomnál

Visszametszették a fákat, megtisztították a partot és horgászállásokat alakítottak ki. Vasárnap pedig nagyszabású szemétszedési akciót tartanak.

A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége a vízügyi igazgatóság munkatársaival közösen visszametszette a fákat, megtisztította a partot és horgászállásokat alakított ki kedden Esztergomban a népszerű helyi horgászparadicsomnak számító Sódergödör tónál.

Az öböl a Tátra vezető útnál a Bottyán tóval átellenben található a Dunánál. A tél miatt nem éppen a legszebb arcát mutatta a hely, azonban a közel egy kilométeres szakasz tavasztól késő őszig idilli helyszíne a halfogásnak. Vizében gazdagon található keszeg, kősüllő és süllő, idényben naponta akár 60-80 pecás is meglátogatja a környéket.

A gallyazást és az elszáradt fa- és bokorrészek kivágását a hétvégén vasárnap nagyszabású szemétszedési akció követi, melyben a megyei horgász szövetség tagjai mellett jelen lesznek a dorogi, az esztergomi, a kenyérmezei, a táti, a tokodi és a tokodaltárói horgászok is.

A szervezők kilenc órától várnak minden természetszerető, tiszta környezetre vágyó embert. Aki tud, hozzon magával kesztyűt és szemeteszsákot.

A szemétszedési és part tereprendezési munkálatok szervezésével az a KEMHESZ célja, hogy példát mutassanak az ide járó horgászoknak, hogy ne hagyjanak semmilyen hulladékot a természetben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.