Városlista
2021. október 17, vasárnap - Hedvig

Hírek

2021. Szeptember 16. 07:55, csütörtök | Helyi
Forrás: Sajtóközlemény

Horgászok napja Neszmélyen

Horgászok napja Neszmélyen

A Komárom-Esztergom megyei Horgászegyesületek Szövetsége szombaton, Neszmélyen rendezi meg első alkalommal a megyei horgászok napját, ahol halfőző verseny is lesz, melynek fődíja a megye legjobb halfőzője kitüntető cím.

Lesz gyermek horgászverseny is, ugrálóvár, népi játékok és ezen a napon hirdetik ki a 92 órás nagyhalfogó horgászverseny eredményét.

Az Éden Kempingben zajló rendezvényre mindenkit szeretettettel várnak. A hagyományteremtő halfőző versenyre jelentkezőknek két tisztított pontyot, asztalokat és székeket biztosítanak. A tíz órakor kezdődő versenyre várják a baráti társaságokat, egyesületeket és céges csapatokat. A nevezés ingyenes, a jelentkezéshez az iroda@kemhesz.hu címen kell regisztrálni. Az első helyezettet a megye legjobb halfőzője díjjal jutalmazzák.

A halfőzés közben a gyermekeknek spiccbotos horgászversenyt rendeznek, korosztályonkénti díjazással, kupákkal, ajándékokkal. A gyermekek ugráló várban szórakozhatnak, közelről láthatják a különböző halakat halsimogatás és népi játékokkal ismerkedhetnek. A részvételhez horgászengedély nem szükséges, jelentkezni lehet Osvald Zsoltnál, a 70/251-8868-as számon.

A felnőtteknek a lőtéren fegyverbemutatót tartanak és lehetőség lesz kipróbálni az élménylövészetet.

Délután háromtól kezdődnek a díjátadók, itt kapják meg a helyezéseket a 92 órás nagyhalfogó verseny résztvevői. A pontozásnál csak a valóban méretes, öt kilós súly feletti példányok számítanak.

Plakátok: KEMHESZ, Fotók: Farkas István/ MTI

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 17. 09:48, vasárnap | Helyi

A Képviselő-testület 2021. október 21-i rendes ülésének meghívója

Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testülete soron következő ülését 2021. október 21-én (csütörtökön) 9 órakor a Városháza nagytermében tartja.

2021. Október 16. 06:52, szombat | Helyi

Jövő nyárig lezárják az autós forgalom elől a Deák Ferenc utcát

2021. október 18-tól, előreláthatólag 2022. június 30-ig közmű- és útépítéssel összefüggő munkálatok végzése miatt a gépjárműforgalom elől lezárásra kerül Esztergomban a Deák Ferenc utca egy szakasza.

2021. Október 15. 16:53, péntek | Helyi

Tájékoztató a társasházakban élők számára a szelektív-hulladékszállítás változásairól

Esztergom Város Önkormányzat képviselő-testülete a 237/2021. (VIII.27.) határozatában döntött a szelektív-hulladékgyűjtő szigetek végleges megszüntetéséről 2021. október 17. napjáig.

2021. Október 15. 08:39, péntek | Helyi

A helyi rendőrök elfogták az esztergomi piacon vandálkodót

Őrizetbe vették a nyomozók azt a férfit, aki korábban az esztergomi piacon több pavilont feltört. A gyanúsítottnak további vagyon elleni bűncselekmények is a számlájára írhatók.