Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. November 04. 08:15, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Hősi halottá nyilvánították a mentés közben elhunyt esztergomi tűzoltót

Hősi halottá nyilvánították a mentés közben elhunyt esztergomi tűzoltót

Hősi halottá nyilvánította és posztumusz hadnaggyá léptette elő Pintér Sándor belügyminiszter Kövecs Gergő tűzoltót, aki pénteken este Rám-szakadékban vesztette életét egy turista mentése során.

Kövecs Gergő tűzoltó hadnagyot a katasztrófavédelem saját halottjának tekinti. A közlemény szerint a tűzoltó főtörzsőrmester szolgálatteljesítés során tanúsított kimagasló bátorsága, kiemelkedő helytállása elismerésére Bakondi György az OKF főigazgatója tett javaslatot a belügyminiszternek.

Kövecs Gergő 1981. április 2-án született Esztergomban. Sorkatonai idejét polgári szolgálatot vállalva az Esztergomi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságon töltötte, ezután lépett be a hivatásos állományba; 2004-ben beosztott tűzoltónak nevezték ki.

Kövecs Gergő "csaknem egy évtizedes tűzoltói szolgálata alatt nemcsak kiemelt események felszámolásában vett részt tudása legjavát nyújtva, hanem ismereteit társainak is átadta, akiknek 2006-tól elsősegély-nyújtási ismereteket is oktatott" - közölte az OKF, jelezve, 2011-ben a megyei tűzoltó szakmai versenyen első helyezést ért el, a rászorulókon pedig nemcsak tűzoltóként, hanem szabadidejében mentőápolóként is segített.

A tűzoltókat pénteken este hét órakor riasztották, miután egy kirándulócsoport egyik tagja a Rám-szakadékba zuhant. A helyszínt csak gyalog lehetett megközelíteni és a mentést végző tűzoltók egyike is a szakadékba csúszott. Az eszméletét vesztett és életjeleket nem mutató főtörzsőrmestert a helyszínen próbálták újraéleszteni, de belehalt sérüléseibe. A turistát késő estére kimentették és kórházba vitték.

Az OKF úgy fogalmazott: Kövecs Gergő "életmentés közben a hivatásos állomány esküjében foglaltakhoz hűen, szolgálati kötelezettségét élete kockáztatásával is teljesítve vesztette életét".

Az esztergomi tűzoltólaktanya előtt szombat este több százan gyújtottak gyertyát Kövecs Gergő emlékére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.