Városlista
2024. február 26, hétfő - Edina

Hírek

2016. Május 27. 07:40, péntek | Belföld
Forrás: mti

Hősök napja - Díszlövéssel is emlékeznek a magyar hősökre

Hősök napja - Díszlövéssel is emlékeznek a magyar hősökre

A hősök napja alkalmából ünnepséget rendeznek vasárnap Budapesten, a Hősök terén. Emiatt a környéken forgalomkorlátozásokra kell számítani.

A Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatala az MTI-vel közölte: vasárnap délelőtt a Hősök emlékkövénél a díszszázad tiszteletadásával kezdődik az ünnepség. Beszédet mond Simicskó István honvédelmi miniszter és fellép a Magyar Nemzeti Táncegyüttes. Az ünnepségen egy második világháborús lövegből négy díszlövést is leadnak. Ez - mint kiemelték - teljesen biztonságos, de várhatóan erős zajhatással és füsttel jár majd. Emiatt a szervezők a környékbeli lakók és járókelők megértését kérik.

A programok miatt vasárnap reggel 8 órától délig le lesz zárva a Kós Károly sétány a Hősök tere és a Hermina út között. Forgalomkorlátozásra kell számítani továbbá az Állatkerti körútnak a Hősök tere és a Gundel Károly út közötti szakaszán, valamint a Hősök tere körüli úttesten. Emellett már szombat este 8 órától tilos lesz megállni és várakozni a Hősök tere teljes területén, az Állatkerti körúton, valamint az Ötvenhatosok terén, a Műcsarnok melletti buszparkoló teljes területén.

Az Országgyűlés a magyar hősök emlékének megörökítéséről és a magyar hősök emlékünnepéről szóló 2001. évi törvényben nyilvánította a magyar hősök emlékünnepévé minden esztendő májusának utolsó vasárnapját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 25. 11:27, vasárnap | Belföld

Tömegbaleset az M7-esen - Videó

Több helyszínen több gépkocsi karambolozott a vasárnap reggeli órákban az M7-es autópálya mindkét oldalán.

2024. Február 25. 08:40, vasárnap | Belföld

Elvitték minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét

Huszonkilenc hét halmozódás után elvitte egy játékos minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét, a telitalálatos szelvény tulajdonosa több mint 6,5 milliárd forintot nyert - tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. szombaton az MTI-t.

2024. Február 25. 08:37, vasárnap | Belföld

Minden webáruháznak szerződnie kell a Magyar Postával

A Magyar Posta a csomagkézbesítés növekedésére számít.

2024. Február 25. 08:35, vasárnap | Belföld

Kocsis Máté: új gyermekvédelmi rendszert kell kialakítani

Új gyermekvédelmi rendszer kialakításának igényét fogalmazta meg a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, ahol elmondta: tiszta, világos szabályokra és felügyeletre van szükség.