Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2019. Május 08. 11:43, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Hová mész Európa?

Hová mész Európa?

Hölvényi György, a KDNP Európai Parlamentjének képviselője Quo Vadis Europa? - Hová mész Európa? címmel tartott előadást május 7-én a Szent Adalbert Központban.

A rendezvény házigazdája a KDNP megyei szervezete volt, a vendégeket Szerencsés Gergely, a KDNP esztergomi önkormányzati képviselője köszöntötte.

Az eseményen többek között részt vett Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője, Steindl Balázs, a megyei közgyűlés elnöke, Szerencsés László, megyei kamarai elnök, Bánhidy László, esztergomi alpolgármester, illetve több helyi társadalmi szervezet vezetője, tagja.

Hölvényi György több szempontból elemezte ki előadásában Európa és a migráció viszonyában a jelenlegi társadalmi, politikai helyzetet. Ezen belül beszélt a 68-as hátterű nyugat-európai elit tévútjáról, identitásválságáról és a nyugat-európai jövőkép hiányáról. Ugyancsak rámutatott a szélsőséges relativizmusról, a szekularizmusról (állam és egyház szétválasztásának, viszonyának problémájáról) illetve az individualizmusról.

A képviselő emellett kitért arra is, hogy a magyarok milyen válaszokat adtak ezekre az elmúlt években: a családok védelme, a keresztény kultúra vezető szerepe és a bevándorlás megállítása.

Hölvényi György arra is rámutatott, hogy a kereszténység az emberi méltóság, a lelkiismereti szabadság és a szubszidiaritás („a különféle kérdéseket a keletkezési szinten kell megoldani” metódus) témájában fontos alapot jelent. A szónok arról is beszélt, hogy mint a Nemzetközi Fejlesztési Bizottság tagja, milyen tapasztalatokat szerzett ebben a munkájában a helyben segítés, az egyházakkal való partnerség és a Hungary Helps, azaz Magyarország felelősségvállalása a keresztényekért program vonalán.

Címkék: európa, KDNP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.