Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Január 31. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp / sportcsarnok

Húsz csapat, két nap, egy trófea – Ister-Granum Kupa

Húsz csapat, két nap, egy trófea – Ister-Granum Kupa

Vértesszőlős csapata nyerte a múlt hétvégi Ister-Granum Kupát az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnokban. A tornára húsz csapat nevezett, melyek közül Tokod lett a második, míg Esztergom a harmadik.

Húsz csapat nevezett be a Pézsa Tibor Sportcsarnok által rendezett, különböző bajnoki osztályban szereplő csapatoknak kiírt Ister-Granum Kupára. A múlt hétvégén zajló torna elsődleges célja volt, hogy segítse az alakulatok felkészülését a tavaszi szezonra. A húsz együttest 5x4-es csoportba sorsolták a szervezők, az alakulatok pedig múlt szombaton játszották le a selejtezőket, mely során a csapatokból a körmérkőzések után kettő kiesett, kettő pedig továbbjutott vasárnapi elődöntőkbe.

Túl nagy meglepetések nem születtek az első napon, talán csak a Tát megye első osztályú csapatának kiesése jelentette azt, a Pilismarót megye III. csapatával szemben” – fejtette ki a selejtezőkről Osvald Zsolt főszervező.

Vasárnap a továbbjutott tíz csapat 2x5-ös csoportba került, melyekben körmérkőzésekkel döntötték el a továbbjutást. A két csoport első kettője jutott be a rájátszásba.

Az A csoportban az Esztergom és a Felvidéki Szőgyén kimagaslott a mezőnyből, méltán kerültek tovább, de nagy dicséret illeti a Vértestolnát is remek teljesítményéért, pedig megye III. csapatról van szó. A B csoportban talán nem volt ennyire egyértelmű a helyzet, hiszen a Vértesszőlős és a Tokod mellett a Pilismarót és a főleg U-19-es játékosokból álló Dorog is remek teljesítményt nyújtott és megnehezítették az esélyesek dolgát. Végül azért diadalmaskodott a rutin és a nagyobb tudás, így a Vértesszőlős és Tokod jutott tovább” – részletezte a főszervező.

Mindezt követték a rájátszás mérkőzései, melyek során Osvald Zsolt szerint régen látott izgalom, küzdelem és színvonal jellemezte a két összecsapást. Az első mérkőzésen Tokod Esztergom ellen játszott, és ahogy a főszervező fogalmazott, a rutin csapott össze a fiatalos lendülettel. Végül óriási meccsen az utolsó pillanatban szerzett góllal a Tokod nyert 4-3-ra, így bekerült a döntőbe. A másik mérkőzés sem maradt el az elsőtől, Szőgyén ugyanis nagyon megnehezítette a remek erőkből álló Vértesszőlős dolgát, de végül 3-1-re utóbbi győzött és lett a döntőben a Tokod ellenfelei.

Az elődöntőkben az Esztergom magabiztosan győzte le a Szőgyént és megérdemelten szerezte meg bronzérmet. A kétnapos tornát végül az utolsó, 54. mérkőzés, a döntő zárta.

Két remek megyei első osztályú csapat találkozott a parketten. A mérkőzés méltó volt a döntőhöz. A Tokod szerzett vezetést, de a Vértesszőlős fordítani tudott és talán megállapítható, hogy a két nap alatt mutatott teljesítménye alapján méltán szerezte meg az első helyet. Természetesen a Tokod is megérdemel minden dicséretet” – tette hozzá Osvald Zsolt.

Az eredményhirdetésen a főszervező kiemelte, hogy a Pézsa Tibor Sportcsarnok minden évben megszervezi január végén ezt a felkészülési kupát, segítve a csapatok felkészülését a tavaszi döntőre és reméli, hogy ezek a mérkőzések, hozzájárultak a sikeres bajnoki szerepléshez.

A részletes eredményekért kattintson az Expand gombra!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.