Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2022. Március 30. 12:02, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Huszonnyolc településen hatmilliárd forintból újulnak meg bölcsődék

Huszonnyolc településen hatmilliárd forintból újulnak meg bölcsődék

Huszonnyolc településen hatmilliárd forintból újulnak meg bölcsődék, ötszáz új férőhely jön létre - jelentette be a pénzügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

Varga Mihály a bejegyzés alatt megosztotta a kormany.hu-n megjelent közlemény linkjét.

Az itt elérhető szövegben az áll, hogy a kormány politikájának középpontjában 2010 óta a családok állnak.

A családi adókedvezmények és támogatások mellett a folyamatosan bővülő bölcsődei férőhelyek is nagy segítséget nyújtanak a gyermeket nevelő szülőknek - tették hozzá.

A kormány az elmúlt 12 évben 60 százalékkal növelte a bölcsődei férőhelyek számát: míg 2010-ben 326 településen mindösszesen 32 ezer bölcsődei férőhely segítette a kisgyermekes édesanyákat, 919 településen több mint 55 ezer bölcsődei ellátást biztosító férőhely áll rendelkezésre - hívták fel a figyelmet.

A Pénzügyminisztérium bölcsődefejlesztési programjáról azt közölték, hogy a pályázat az ország teljes területén kiemelt figyelmet fordított azokra a településekre, ahol hiányos bölcsődei ellátással vagy férőhelyhiánnyal küzd az önkormányzat.

Az idei fordulóban a támogatási összegek is emelkedtek: bölcsődekorszerűsítés vagy meglévő bölcsőde bővítése esetén 240 millió forintra, míg új bölcsőde kialakítása esetén legfeljebb 672 millió forintra pályázhattak az önkormányzatok.

A mostani döntési ütemben a február 23-ig benyújtott pályázatok támogatása vált lehetővé. A támogatásnak köszönhetően 475 új férőhellyel 41 bölcsődei és mini bölcsődei csoport jön létre.

A mostani döntéssel együtt - 2018-as indulása óta - több mint 15 milliárd forintot biztosított a kormány a bölcsődefejlesztési programra - írták.

Címkék: bölcsőde, fejlesztés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 08:00, szerda | Belföld

Maruzsa Zoltán: a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek

A megrendelt tankönyvek gyártása a napokban fejeződik be a debreceni Alföldi Nyomdában, a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek - közölte a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára sajtótájékoztatón kedden.

2024. Július 17. 07:59, szerda | Belföld

Megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord hétfőn

Megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári rendszerterhelési csúcs hétfőn - közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az MTI-vel kedden.

2024. Július 17. 07:53, szerda | Belföld

Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter New Yorkban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter orosz kollégájával, Szergej Lavrovval egyeztetett kedden New Yorkban, a találkozón szó volt az ukrajnai háborúról és a kétoldalú együttműködés kérdéseiről is.