Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Január 08. 15:01, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Idén dinamikus növekedés várható a kiskereskedelemben

Idén dinamikus növekedés várható a kiskereskedelemben

Részben a 13. havi nyugdíj visszaadása, a 25 év alattiak adókedvezménye, a családosok adóvisszatérítése és az eddig bejelentett béremelkedések miatt jelentősen nő az emberek jövedelme,

amelyet el fognak költeni a kiskereskedelemben, ezért ezen a területen idén dinamikus növekedésre lehet számítani - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára pénteken az M1 csatornán a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adataira reagálva.

A KSH pénteki közlése szerint tavaly novemberben 3,8 százalékkal nőtt a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt az előző év azonos időszakához képest.

Cseresnyés Péter megjegyezte, az ünnepi készülődés miatt nőtt meg novemberben a kiskereskedelmi forgalom, várhatóan a decemberi számok azt mutatják majd, hogy a bővülés folytatódott.

Az államtitkár szerint az élelmiszer-kiskereskedelem hozta az elmúlt hónapokban elért szintet, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben pedig növekedést tapasztaltak. Ugyanakkor közölte, a műszaki cikkek, valamint a bútorok kereskedelme még mindig alacsonyabb szinten van, mint a koronavírus-járvány előtt. Az üzemanyag-értékesítés is elmarad a 2020 előtti időszakhoz képest, de folyamatosan nő, így ez utóbbi terület várhatóan 2022-ben el fogja érni a 2019 végén mértet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.