Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. November 28. 09:54, hétfő | Helyi

IDÉN IS MEGNYÍLIK A MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

IDÉN IS MEGNYÍLIK A MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án (szombaton), 18:00 órakor nyitja meg az Eurohíd Alapítvány szokásos évi adventi kiállítását X. Művészet Esztergomért címmel a Kapcsolatok Házában, 34 művész részvételével.

A Művészet Esztergomért Adventi Kiállítás és Vásár, ahogy minden egyéni- és csoportos kiállításunk, értékteremtő céllal jött létre és immár tizedik alkalommal ad élményt az év legcsendesebb időszakában a Kapcsolatok Házába ellátogató művészetkedvelőknek. Nagyon jó lehetőség támogatni a művészeket alkotásaik megvásárlásával, amely akár egy különleges és egyedi karácsonyi ajándék is lehet. A művé-szetet támogatni mindig nagyon jó befektetés. Most ismét itt a lehetőség, hogy segítsék az alkotókat, akik 25-50% felajánlást tettek eladott képeik árából az Eurohíd Alapítvány javára. Az alapítvány a be-folyt összeget a jövő évi kiállítások létrehozására fogja fordítani, tehát visszakerül a kiállító művészekhez.

Eddig minden évben a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumának Rondella Galériájában láthatták adventi kiállításunkat, idén pedig a Kapcsolatok Háza ad otthont számunkra. Az idei évben ez már a 11. kiállításunk, amit a Kapcsolatok Házában láthatnak az érdeklődők. Talán egy kicsi elérhetőbb helyen, a város szívében, a Széchenyi téren várjuk Önöket december 22-ig.

Ezen a csoportos kiállításon esztergomi és környékbeli alkotók mutatkoznak be, akik valamilyen módon bekapcsolódtak már az Eurohíd Alapítvány munkájába. Fotók, festmények és grafikák egyaránt megta-lálhatók a tárlaton. Változatos, sokszínű anyag gyűlt össze. A kiállítók minden évben változnak, attól függően, hogy mely művészeknek van lehetőségük beadni munkát abban az évben, de az Eurohíd Ala-pítvány művészeti köre folyamatosan bővül, így új nevekkel is találkozhatnak a Kapcsolatok Háza tárlatán.

A X. Művészet Esztergomért Adventi Kiállítás 2022. december 4-22. között látogatható a Kapcsolatok Házában (Esztergom, Széchenyi tér 14.). Hétfői napok kivételével, 11:00-16:00 óra között vagyunk nyit-va. A belépés ingyenes!

Látogassanak el hozzánk és támogassák a kortárs művészeket!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT