Városlista
2023. február 2, csütörtök - Karolina

Hírek

2022. November 28. 09:54, hétfő | Helyi

IDÉN IS MEGNYÍLIK A MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

IDÉN IS MEGNYÍLIK A MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án (szombaton), 18:00 órakor nyitja meg az Eurohíd Alapítvány szokásos évi adventi kiállítását X. Művészet Esztergomért címmel a Kapcsolatok Házában, 34 művész részvételével.

A Művészet Esztergomért Adventi Kiállítás és Vásár, ahogy minden egyéni- és csoportos kiállításunk, értékteremtő céllal jött létre és immár tizedik alkalommal ad élményt az év legcsendesebb időszakában a Kapcsolatok Házába ellátogató művészetkedvelőknek. Nagyon jó lehetőség támogatni a művészeket alkotásaik megvásárlásával, amely akár egy különleges és egyedi karácsonyi ajándék is lehet. A művé-szetet támogatni mindig nagyon jó befektetés. Most ismét itt a lehetőség, hogy segítsék az alkotókat, akik 25-50% felajánlást tettek eladott képeik árából az Eurohíd Alapítvány javára. Az alapítvány a be-folyt összeget a jövő évi kiállítások létrehozására fogja fordítani, tehát visszakerül a kiállító művészekhez.

Eddig minden évben a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumának Rondella Galériájában láthatták adventi kiállításunkat, idén pedig a Kapcsolatok Háza ad otthont számunkra. Az idei évben ez már a 11. kiállításunk, amit a Kapcsolatok Házában láthatnak az érdeklődők. Talán egy kicsi elérhetőbb helyen, a város szívében, a Széchenyi téren várjuk Önöket december 22-ig.

Ezen a csoportos kiállításon esztergomi és környékbeli alkotók mutatkoznak be, akik valamilyen módon bekapcsolódtak már az Eurohíd Alapítvány munkájába. Fotók, festmények és grafikák egyaránt megta-lálhatók a tárlaton. Változatos, sokszínű anyag gyűlt össze. A kiállítók minden évben változnak, attól függően, hogy mely művészeknek van lehetőségük beadni munkát abban az évben, de az Eurohíd Ala-pítvány művészeti köre folyamatosan bővül, így új nevekkel is találkozhatnak a Kapcsolatok Háza tárlatán.

A X. Művészet Esztergomért Adventi Kiállítás 2022. december 4-22. között látogatható a Kapcsolatok Házában (Esztergom, Széchenyi tér 14.). Hétfői napok kivételével, 11:00-16:00 óra között vagyunk nyit-va. A belépés ingyenes!

Látogassanak el hozzánk és támogassák a kortárs művészeket!

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 24. 19:28, szombat | Helyi

Elégedetten zárja az évet a Kivirágzó Esztergomért Alapítvány

Köszönik Mindenkinek az eddigi bizalmat, támogatást és a sok lehetőséget. Jövő tavasszal újult erővel folytatják.

2022. December 16. 14:34, péntek | Helyi

SIKERES KIÁLLÍTÁSOK AZ EUROHÍD ALAPÍTVÁNY SZERVEZÉSÉBEN

Az Eurohíd Alapítvány 2021 végén szomorú szívvel hagyta el a kiállításoknak majd 10 esztendeig otthont adó Rondella Galériát.

2022. December 15. 14:26, csütörtök | Helyi

Esztergomi intézményt is támogat a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. mintegy 600 ezer forinttal támogatta az Esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumot, melyből okostáblát vásároltak a kémiaterembe. Az oktatást segítő eszközt december 14-én, szerdán adták át.

2022. December 08. 16:49, csütörtök | Helyi

MEGNYÍLT A X. MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án nyitotta meg az Eurohíd Alapítvány szokásos adventi kiállítását a Kapcsolatok Házában, X. Művészet Esztergomért címmel.