Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2021. December 27. 08:44, hétfő | Helyi

Idén is tűzijáték nélkül lép át Esztergom az új esztendőbe

Idén is tűzijáték nélkül lép át Esztergom az új esztendőbe

Esztergom Város Önkormányzata idén sem szervez tűzijátékot szilveszter éjjel. Erről Hernádi Ádám posztolt ma reggel közösségi oldalán.

Esztergom még 2019-ben az elsők között csatlakozott azokhoz a településekhez, akik szilveszterkor nem tűzijátékkal búcsúztatták az óesztendőt. A város vezetése már akkor arra kérte a város lakóit, hogy a négylábú kedvencek biztonsága érdekében tartózkodjanak a petárdák és egyéb pirotechnikai eszközök használatától.

A polgármester mai Facebook bejegyzésében az alábbiakra hívja fel az esztergomiak figyelmét:

"Kedves Esztergomiak!
Ahogy az már hagyománnyá vált: idén is önkormányzati szervezésű tűzijáték nélkül köszöntjük Esztergom városában az új évet! Arra kérem Önöket, hogy szintén mellőzzék a hangos pirotechnikai eszközök használatát és az erre szánt összeget inkább adományozzák például a Bogáncs Menhelynek, ahol sajnos biztosan idén is sok-sok riadt házi kedvencet kell majd megmenteni az év utolsó éjszakáján!"

Szilveszter éjjel a tűzijáték ugyan elmarad, de 19:00 órától koncertek várják az óév búcsúztatókat a József Attila téren.

Borítókép: vvng.com

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 25. 10:14, szerda | Helyi

Az év legnagyobb ismert aszteroidája száguld el a Föld mellett pénteken

A potenciálisan veszélyes kategóriába tartozik, de becsapódástól nem kell tartanunk.

2022. Május 25. 09:57, szerda | Helyi

Megcsípett egy darázs, mit tegyek? Ezeket használja!

Darázs- és méhcsípés kezelése házilag is megoldható. Hogyan lehet enyhíteni a tüneteket, viszketést duzzanatot? Sokszor felesleges készítményeket javasolnak. Tények és tévhitek.

2022. Május 25. 09:48, szerda | Helyi

2023 év elejére készülhet el Esztergom új piaca

A TOP-1.1.3-16-K01-2017-00001 azonosító számú „Esztergom, városi piac kialakítása” című projekthez kapcsolódóan az épülő városi piac sajtónyilvános helyszíni bejárását tartották meg május 24-én, kedden.

2022. Május 24. 15:06, kedd | Helyi

Magyar Kémiaoktatásért Díj 2022

Általános iskolai, középiskolai, valamint középfokú szakképzésben résztvevő kémiatanárok részére ír ki pályázatot a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma.