Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Május 06. 05:00, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Idén is várja a Városvédő tábor a gyerekeket Esztergomban

Idén is várja a Városvédő tábor a gyerekeket Esztergomban

Idén is megrendez a Városvédő tábort az Esztergom Barátainak Egyesülete (EBE). A szervezők már most várják a június végi rendezvényre a jelentkezőket.

"Tisztelt Pedagógusok, Diákok!

Az Esztergom Barátainak Egyesülete (EBE) a város általános-és középiskolai tanulói részére nyári városvédő tábort szervez. A város épített-és természeti öröksége védelmét szolgáló közösségi munka szebbé teszi Esztergomot, másrészt az érte tenni akaró fiatalok részt vállal-hatnak környezetük szebbé tételében. Középiskolás fiatalok számára a táborban végzett közösségi munka figyelembe vehető a z érettségi vizsga feltételeként előírt 50 óra közösségi munkavégzésnél, melyről az EBE igazolást ad.

A táborba jelentkező fiatalok - korcsoport szerint – napi négy órás munkavégzésükkel Esztergom városa számára valós értéket állítanak elő a temető gondozási feladatokban (jeles esztergomi polgárok sírjainak megújítása), valamint a kiemelt területek parkgondozási (várhegy, kegyeleti emlékpark, stb.) – valamint szobrok, emlékművek tisztítási, címfestési, stb. feladatainak végzésekor. A Városvédő Tábor időpontja: 2017. június 26 – 30. (hétfő-péntek, 5 nap)

A résztvevők naponta emelt normájú ebédet, (a ledolgozott napok száma arányában) ingyenes belépőt kapnak a Szent István Strandfürdőbe, továbbá múzeumlátogatási programokon vehetnek részt. A városvédő tábor megrendezésének fő támogatója Esztergom Város Önkormányzata.

Részletes információt az esztergomi általános-és középiskolák iskolatitkárságán, vagy a tábort szervező pedagógusoktól közvetlenül lehet beszerezni. Érdeklődni lehet még a 0670-391-9992 sz. telefonon, valamint információ kérhető elektronikus úton a koditek.pal@gmail.com címen."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT