Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2014. Február 01. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelem

Idén több a kémény- és kazántűz, mint a szénmonoxid-mérgezés

Idén több a kémény- és kazántűz, mint a szénmonoxid-mérgezés

A csendes gyilkos, a szénmonoxid eddig az idei téli szezonban elkerülte megyénket, azonban csak az elmúlt héten három kémény és két kazántüzet jelentettek be a műveletirányítási ügyeletre.

A többség már odafigyel a rendszeres szellőztetésre és szénmonoxid érzékelőket is egyre többen szereltetnek be. Fontos azonban arra is odafigyelni, hogy házunk kéménye megfelelően tisztítva legyen, mert az ott lerakódott égéstermékek meggyulladhatnak veszélyeztetve ezzel az épület tetőszerkezetét, hangsúlyozza a katasztrófavédelem, hozzátéve, hogy engedjük be a kéményseprőt, hogy ellenőrizhesse a kémény állapotát, elkerülve ezzel akár a ház leégését.

A kémény mellett gyakorta érkezik kazánházban kialakult tűzről jelzés a tűzoltókhoz. Ezt a legkönnyebben úgy tudjuk elkerülni, ha rendszeresen szakemberrel ellenőriztetjük a kazánt, illetve a begyújtáshoz használt fát, papírt, egyéb éghető anyagokat nem a kazán közvetlen közelében, hanem biztonságos távolságban, fizikailag elkülönítve tárolunk, így az esetlegesen kipattanó parázs nem fogja begyújtani a kazán környezetét.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.