Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Február 04. 06:05, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Idén tovább nőhet a használtautó-piac

Idén tovább nőhet a használtautó-piac

A kereskedők a hazai használtautó-piac további 2-3 százalékos bővülésére számítanak az idén, ez alapján mintegy 835 ezer személyautó adásvétele várható 2020-ban - közölte a JóAutók.hu felmérésének eredményét az MTI-vel.

A felmérés szerint a használtautó-importot illetően ugyanakkor kissé borúsabb a piaci várakozás: a tavaly megkezdett lassú csökkenés folytatódik, a behozott járművek száma akár újra 150 ezer alá is csökkenhet a tavalyi 156 ezer után.

A mintegy 200, a JóAutók.hu által minősített használtautó-kereskedő partner megkérdezése nyomán született elemzés adatai szerint tavaly 811 ezer adásvétel volt. Ez azt jelenti, hogy tavaly a mintegy 3,8 milliós hazai személygépkocsi-állomány több mint ötöde cserélt gazdát - mutat rá Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója a közleményben. E fölé a piac forgalma jelentősen már nem emelkedhet szerinte.

A hazai használtautó-piac meghatározó utánpótlási forrása, a használtautó-import egy évtizednyi erőteljes bővülést követően tavaly első ízben enyhén, 1,5 százalékkal csökkent. A kereskedők ezt több tényezővel is magyarázzák. A leggyakrabban felhozott indokok között szerepel, hogy hogy a vásárlók bizalma kissé visszaesett a kevésbé ellenőrizhető előéletű külföldi autók iránt, miközben a fokozatosan romló forintárfolyam is ártott a behozatalnak.

Címkék: autó, használtautó, piac

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során