Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Február 03. 09:12, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Időjárásról a hétre

Időjárásról a hétre

Száraz és hideg idő várható a hét elején, néhol mínusz 10 Celsius-fok körül alakulnak a minimumok. A hét második felében enyhül majd az időjárás, viszont ismét többfelé várható eső, záporeső, néhol ónos eső is

Hétfőn alapvetően derült, száraz időre van kilátás, legfeljebb nyugaton, délnyugaton lehetnek erősen felhős területek. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 3 fok között alakul, az Alföldön helyenként ennél is hidegebb lehet. Napközben jellemzően plusz 3-6 fokig melegszik a levegő, de a szeles és felhős területeken ennél kissé hidegebb lesz.

Kedden a Nyugat-Dunántúlon lesznek erősebben felhős tájak is, másutt sok napsütésre lehet számítani, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban mínusz 11 és mínusz 4 fok között alakul a hőmérséklet. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 0 és plusz 5 fok között valószínű, de északkeleten, keleten plusz 6-8 fok is lehet.

Szerdán általában sok lesz a napsütés, a Dunántúlon lesz helyenként több felhő, de csapadék ott sem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet szerdán is mínusz 11 és mínusz 4 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan plusz 1 és plusz 6 fok között alakulnak, de keleten, északkeleten plusz 7-8 fok is lehet.

Csütörtökön délnyugat, nyugat felől átmenetileg megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Egyre több helyen valószínű eső, kezdetben ónos eső is kialakulhat. A leghidegebb órákban általában mínusz 4 és plusz 1 fok között alakul a hőmérséklet, de az eleinte kevésbé felhős keleti tájakon mínusz 5, mínusz 7 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb hőmérséklet plusz 2 és plusz 8 fok között várható.

Pénteken főként a nap második felében valószínű több helyen eső, záporeső. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet plusz 5 és plusz 12 fok között alakul.

Szombaton kezdetben még többfelé várható eső, záporeső, majd nyugat, északnyugat felől megszűnik a csapadék, és felszakadozik, csökken a felhőzet. A leghidegebb órákban 0 és plusz 5 fok között, napközben plusz 6 és 11 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap délnyugat felől ismét növekszik, vastagszik a felhőzet, egyre több helyen valószínű eső, záporeső. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul. Nappal plusz 5-10 fokig melegszik a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttatott el az MTI-nek.a

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.