Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Június 13. 07:00, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Idős nőket vert át a csaló - VIDEÓ

Idős nőket vert át a csaló - VIDEÓ

Több mint kétmillió forintot csalt ki négy idős asszonytól a feltételezett elkövető.

Az akkor 46 éves férfi 2020. június 5-én és 2021. február 2-án Józsefvárosban azzal szólított le két idős asszonyt, hogy ajándékba adna drága edénykészletet, amit nem tud felvinni a repülőre. Az elkövető mindkét nőt hazakísérte, akik végül arany ékszereket, 250 eurót és összesen 132 ezer forintot adtak az állítólagos ajándékért. Az utóbbi esetnél a román állampolgár nem elégedett meg a kapott pénzzel. Látta, hogy a sértett honnan veszi elő pénzét, a dobozból kikapott egy köteg bankjegyet, és elfutott – közölte a rendőrség.

A józsefvárosi nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt, aki az ellene kiadott körözés miatt 2021. február 11-én feladta magát.

Az eljárás során kiderült, hogy ugyanez a férfi 2019 novembere és 2020 áprilisa között a III. kerületben másik két idős nőtől is csalt ki pénzt hasonló ürüggyel.

A budapesti férfi a négy asszonyt több mint kétmillió forinttal károsította meg, amit a rendőrök lefoglaltak és hiánytalanul visszaadtak az áldozatoknak.

A III. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére.
A videón az látható, amint az egyik sértett visszakapja a pénzét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.