Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. December 06. 09:58, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Városháza

Idősek és nagycsaládosok támogatásáról is döntött a testület

Idősek és nagycsaládosok támogatásáról is döntött a testület

A 70. életévüket betöltött esztergomiak, és a korábban kérelmet benyújtó nagycsaládosok számára decemberben postai úton 5000 forintos vásárlási utalványt juttat el az önkormányzat.

Emellett 450 ezer forinttal támogatják a Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskolát – erről döntött a képviselő-testület a december 5-i, rendkívüli testületi ülésen.

A december 5-i ülésen Hernádi Ádám polgármester és Tóth Tamás Béla képviselők egyéb elfoglaltságuk miatt nem tudtak részt venni, az ülést Erős Gábor alpolgármester vezette. A képviselők két napirendet tárgyaltak nyílt ülésen, az idősek és nagycsaládosok karácsonyi támogatását, valamint a Zsolt Nándor Zeneiskola alapítványának támogatási kérelmét.

Adventi ajándékutalvány az időseknek és nagycsaládosoknak

Esztergom önkormányzata idén is ötezer forintos vásárlási utalvánnyal járul hozzá a karácsonyi készülődéshez, amelyet a 70. életévüket betöltött esztergomi idősek, valamint a kérelmüket november 30-ig benyújtott és támogatásra jogosult nagycsaládosok részére postai úton juttat el az önkormányzat december hónap folyamán.

Az arra jogosult nagycsaládosok és a 70. életévüket betöltött esztergomi időseknek az önkormányzat részéről biztosított karácsonyi ajándékutalványokat tíz támogató szavazattal, három tartózkodással (Bádi Gábor, Cserép János, dr. Révfalvi Gergely) fogadta el a képviselő-testület.

A támogatást Edenred vásárlási utalvány formájában biztosítja az önkormányzata, az utalványt több tucat helyen lehet felhasználni Esztergomban, az elfogadóhelyek pontos listája az utalvany.edenred.hu oldalon érhető el.

Támogatás a zeneiskola alapítványának

A Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskola rendszeres cserekapcsolatot tart fenn Esztergom osztrák testvérvárosa, Mariazell zeneiskolájával. A két iskola zenészei, zenekarai több alkalommal vendégszerepeltek és adtak koncertet a másik városban, tartottak közös zenei tábort a diákoknak, amely jó alapot teremtett egy szakmai alapon kialakuló kapcsolathoz. A zeneiskola ifjúsági zenekara 2016 novemberében koncertet adott a mariazelli Bazilikában, az idei évben pedig a Balassa Bálint Vegyeskar kapott felkérést az adventi műsorban való közreműködésre, önálló, a mariazelli Bazilikában tartandó koncert keretében.

A képviselő-testület támogatta a zeneiskola alapítványának kérését, a Balassa Bálint Vegyeskar marizelli fellépéséhez összesen 450 ezer forint támogatás biztosításáról döntött.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT