Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2015. Október 21. 07:58, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Igazságügyi beszámolókat tárgyalnak ma a képviselők

Igazságügyi beszámolókat tárgyalnak ma a képviselők

Az Országgyűlés ma tárgyalja a Kúria és az Országos Bírósági Hivatal elnökeinek, valamint a legfőbb ügyész tavalyi tevékenységéről szóló beszámolókat.

Az ülésnap reggel 8 órakor kezdődik, az igazságügyi szervek vezetőinek felszólalásaira az első három napirendi pontban kerül sor. Darák Péter, a Kúria elnöke, Handó Tünde, az OBH vezetője, valamint Polt Péter legfőbb ügyész egyaránt fél-fél órában számolhat be hivatala 2014-es tevékenységéről, míg a vita végén ugyanennyi időben válaszolhatnak a képviselők felszólalásaira.

Ezt követően az adózás rendjéről szóló törvény módosítása kerül terítékre. A kormány előterjesztésében alapvetően eljárási szabályokon változtatna, így például közös folyószámla-nyilvántartásba kerülhetnek az adó- és vámhatóság által nyilvántartott fizetési kötelezettségek, az szja-ban pedig felemelhetik a részletfizetés értékhatárát.

Az utolsó napirendi pontban egy uniós jogharmonizációs célt szolgáló pénzügyi változtatási javaslatról mondhatják el véleményüket a képviselők.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 09. 15:42, szombat | Belföld

MÁV: vasárnap újraindul a forgalom a győri vasúti fővonalon

Szombaton befejeződik a felújítás, vasárnaptól ismét két vágányon járnak a vonatok az 1-es, győri vasúti fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszán, már nem kell átszállni pótlóbuszokra - közölte a MÁV Zrt.

2023. December 09. 15:40, szombat | Belföld

Ónos eső miatt adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat vasárnapra

Ónos eső veszélye miatt másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki Zala, Somogy és Baranya vármegye területére vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2023. December 09. 09:17, szombat | Belföld

Hitelminősítés - Nagy Márton: töretlen a bizalom a magyar gazdaság felé

Töretlen a bizalom a magyar gazdaság felé, a Standard and Poor\'s megerősítette Magyarország adósság-besorolását és továbbra is befektetésre ajánlja - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

2023. December 09. 09:14, szombat | Belföld

Több kereskedelmi üzletlánc zárva lesz december 24-én