Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2020. Április 02. 16:43, csütörtök | Helyi
Forrás: ITE

Így alakíts ki otthoni játszóteret a gyerekeidnek!

Így alakíts ki otthoni játszóteret a gyerekeidnek!

Se szeri, se száma manapság azoknak a lehetőségeknek, amivel csodálatos gyermekkort varázsolhatunk csemetéink számára.

De rengeteg módja van annak is, hogy otthoni körülmények között jól érezzék magukat. Ha mi is inkább azoknak a szülőknek a táborát erősítjük, akik a számítógép/televízió/tablet előtt ücsörgés helyett az aktív szórakozás felé igyekeznek gyermekeiket terelgetni, akkor biztosan felvetődött már bennünk is egy otthoni játszótér kialakításának lehetősége. Persze, ez nagyban függ a hely adottságaitól is, mert az igazán jó játszóterekhez ideális nagy hely kell.
Ha adott egy nagy udvar/kert és beszereznél néhány klassz dolgot a kicsi otthoni játszóteréhez, íme néhány ötlet, hogy mikkel tehetnéd még szórakoztatóbbá a külön bejáratú játszóterét.

1. Homokozó

A gyerekek hosszú órákon át képesek eljátszani egy homokozóban. A kislányok sütnek-főznek, a kisfiúk legtöbbször homokvárat építenek serényen. Ha nem szeretnél vagyonokat költeni a házi homokozóra, akkor itt egy tuti tipp: csak egy adag jó minőségű homokra és néhány raklapra lesz szükséged ahhoz, hogy házilag alakítsd ki.

2. Óriás trambulin

Az óriás trambulin vásárlás is igen kedvelt megoldása a házi játszótereknek. Az ugrálás mindig remek móka, ráadásul formában is tartja a kicsiket. A biztonságra azonban nagyon ügyelj minden körülmény között, mert ha egyszer egy gyerek elkezd a trambulinon ugrálni, akkor azt alig akarja majd abbahagyni. Könnyű játéknak tűnik, azonban ugrálni is meg kell tanulni. Ez a játék remekül fejleszti a kicsik egyensúlyérzékét, így két legyet ütsz egy csapásra.

3. Csúszda

Népszerűek még a kerti kis méretű csúszdák is, amik egyébként is minden játszótér alapját képezik. Ez nemcsak klassz időtöltés, de segíti a legkisebbeket abban is, hogy elkezdjék észlelni a fent és a lent, a magasságkülönbségek érzetét is.

4. Hinta

Néha még mi is, felnőttként elcsábulunk egy-egy hinta láttán, és nincs ez másképp a gyerekekkel sem. Hintázni mindenki szeret kortól függetlenül, így ha otthoni játszótéren töröd a fejed, ott mindenképp kell lennie egy hintának is.

5. Pancsoló

Ez főleg a nyári kánikulában jön jól. Remek felfújható gyerekmedencék vannak, amiket akkor vehetsz elő, mikor csak a kedvetek tartja (és mikor azt az időjárás is megengedi).

6. Kerti kuckó

A kerti kisházat imádni szokták, óriási szerepjátékok színtere lehet egy ilyen kis kuckó. Készülhet fából, ha valaki szeret barkácsolni, elkészítheti otthon is és teljesen a gyerek igényeire szabhatja. Ugyanakkor egy régi, lepukkant fészer is remekül átalakítható kerti játszóházzá, ha elég türelmünk van hozzá.

7. Mászóka

A használaton kívüli kerékgumik kis átalakítással remek mászókák, ugrálók lehetnek. Könnyedén színesre festhetjük mi magunk is őket, és olyan alakzatba pakolgathatjuk, amibe csak szeretnénk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.