Hírek
2019. Június 06. 18:50, csütörtök | PR
Így készülnek a legfinomabb salátaöntetek

Jégsaláta, fejes saláta, ruccola, fodros lollo, endívia, római saláta…mind mind arra csábít, hogy isteni könnyed salátát készítsünk belőlük. Friss idény zöldségekkel keverve percek alatt kész a friss, színes saláta.
A nyár egyértelműen a könnyű, ízletes saláták időszaka. Az összetevők számtalan variációt kínálnak, egyedül a salátaöntet szokott kisebb fejtörést okozni.
Kétségtelen, hogy a friss saláta a hozzá passzoló öntettel lesz kerek egész. Legyen ecetes, kefires vagy olajos?
Egyik legfontosabb szempont, a savanyú íz (almaecet, fehérborecet, balzsamecet) és a fűszerek megfelelő aránya. Természetesen a hozzávalók minősége is sokat tud dobni egy salátán, egyszer-egyszer érdemes beruházni egy drágább olajra vagy ecetre, egyszerre úgyis csak kevés kell belőle.
A salátába inkább a friss zöldfűszerek valók, mert aromásabbak a szárítottaknál. Ám nem árt óvatosan bánni velük. A nagyon intenzív ízűeket nem érdemes kombinálni, mert túl harsány ízt kapunk.
A friss, főleg a leveles salátákhoz híg dresszingeket, a laktató (hússal, burgonyával, tésztával gazdagított) salátákhoz sűrűbb önteteket, például majonézt érdemes készíteni.
Kreatív salátaöntet receptek között szemezgetve íme néhány egyszerű és finom saláta dresszing:
Klasszikus vinaigrette
4 evőkanál fehérborecetet összekeverünk ½ teáskanál mustárral, 6 evőkanál olívaolajjal, egy csipetnyi sóval, borssal és cukorral. Ha kész, beleforgatunk 1 kis fej, vékonyra karikázott vöröshagymát.
Mediterrán vinaigrette
1 evőkanál balzsamecetet összekeverünk 3 evőkanál citromlével, csipetnyi sóval, borssal és cukorral, majd apránként belekeverünk 6 evőkanál olívaolajat. Petrezselyemzöld és bazsalikom leveleit lecsipkedjük, és ¼ csokor metélőhagymával együtt felaprítjuk. A zöld fűszereket a vinaigrette mártásba keverjük, és legalább 10 percig állni hagyjuk.
Mézes-mustáros öntet
1 evőkanál francia magos mustárhoz keverünk 1 evőkanál mézet vagy juharszirupot, 1 evőkanál balzsamecetet és 3 evőkanál olíva olajat. Sóval borssal és egy gerezd zúzott fokhagymával fűszerezzük.
Krémes balzsamecetes dresszing
3 evőkanál balzsamecethez 6 evőkanál olíva olajat keverünk, majd hozzáadunk egy evőkanál agavé vagy juharszirupot. Sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval fűszerezzük.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Június 13. 18:09, péntek | PR
Díszlövéssel indult útjára a labda a Szigetvári Gyógyfürdőben
amit nem más mint Salamon Ferenc a Szigetvári Zrínyi vár Várkapitánya indított
2025. Június 13. 09:58, péntek | PR
Pár ezer forinttal elkerülhető az anyagi csőd
kötelező kellék az utasbiztosítás
2025. Június 11. 17:59, szerda | PR
Visszatérítést kapnak a számlatulajdonosok a külföldi vásárlásoknál
Idén is elérhető a K&H visszapénz ajánlata
2025. Június 10. 12:24, kedd | PR
Kitettek magukért a diákok és a tanárok
méltóképpen ünnepelték a versenyzők a K&H Vigyázz, kész, pénz! jubileumi évadát