Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Március 30. 03:42, csütörtök | Helyi

Így néz ki egy fürdőváros?!

Így néz ki egy fürdőváros?!

Ne szégyelljük kimondani: így. Évtizedek óta így. Lassan ideje lenne felébredni.

A háttérben a Vadas aktuális fejlesztése zajlik, az előtérben pedig... Az előtérben semmi, ahogy a közvetlen környéken sem, ahogy ez emberemlékezet óta ugyanígy van.

Holott ez Párkány egyik legértékesebb területe - oké, a Duna-part és a sétálóutca romjai is menők - ahol turisták ezrei fordulnak meg. Nap mint nap szembesülnek azzal, hogy a jogosan messzi földön híres termálfürdő és Esztergom közelsége is kevés ahhoz, hogy a város aktuális vezetése jól tudjon gazdálkodni a javakkal.

Az egész környékről lerí, hogy hiányzik a jó gazda gondossága, hiszen hosszú évek, talán évtizedek óta pusztuló bódék, graffitikkel kifestett beton kerítések, rozsdás, szakadt drótkerítések adnak találkát itt az egykori piacból lett buszpályaudvarral és Nánai út felé az átjárást biztosító, útnak csak nagyon nagy jóindulattal nevezhető akármivel.

Az egyszeri ember nyilván érti, megérti, hogy mindent nem lehet egyszerre felújíani, de azt csak igen nehezen fogja fel, hogy hosszú évek óta semmit sem csinálni hogyan lehetséges?! S vajon jól gazdálkodik-e a város, ha az éves költségvetését minden évben elkölti valamire, csak abból mi, párkányiak semmit sem látunk viszont?

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.