Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Július 12. 07:36, kedd | Belföld
Forrás: mti

Illegális bevándorlás - 10 ezren vesznek részt a magyar határ őrzésében

Illegális bevándorlás - 10 ezren vesznek részt a magyar határ őrzésében

Mintegy 10 ezren vesznek részt a magyar határőrizet megerősítésében, a térségbe vezényelt rendőrök és katonák jelentős technikai eszközökkel felszerelve,

nagyfokú hatékonysággal akadályozzák meg az erőszakos, tiltott határátlépéseket - mondta Bakondi György hétfő este az M1 aktuális csatorna műsorában.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója arról beszélt, jelentős nyomás, "aktív mozgás" van a magyar határon, ennek ellenére illegális módon nem jutnak át.

Emlékeztetett arra, hogy múlt hét keddjétől mélységi határőrizetet vezettek be a magyar hatóságok a szerb és a horvát határ mentén. Azokat a migránsokat, akiket a határtól számított nyolc kilométeres távolságon belül elfognak, visszakísérik a kerítésen található kapukig, és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé.

Tájékoztatása szerint azóta - vasárnap éjfélig - 1900-an kísérelték meg a magyar határ átlépését, közülük 600-an jutottak át, akiket azonban elfogtak és a kerítésen túlra kísértek vissza. 1300 ember átjutását a rendőrség és a honvédség akadályozta meg - tette hozzá.

Utalva arra, hogy - Mariusz Blaszczak lengyel belügyminiszter hétfői közlése szerint - lengyel rendőrök érkeznek a magyar határra, azt mondta: a V4 országok támogatására okkal számíthatnak, és nem csak a határőrizet megerősítésében, de politikai szinten is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.