Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2016. Május 26. 07:43, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Illegális bevándorlás - a migráció intenzitása nem csökkent

Illegális bevándorlás - a migráció intenzitása nem csökkent

Az európai migrációs helyzet több tekintetben változott, de intenzitása nem csökkent - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Bakondi György kiemelte, a görögországi események, az idomeni tábor kiürítésének megkezdése sokakat arra ösztönzött, hogy - más görög táborok helyett - továbbinduljanak, és eljussanak Szerbiába, onnan pedig a magyar határra.

Emiatt az eddigi határőrizeti intézkedések mellett azon a néhány szakaszon is hamarosan befejeződik a kerítés építése, ahol korábban - a nehéz terepviszonyok miatt - csak gyorstelepítésű drótakadály volt - tette hozzá.

A belbiztonsági főtanácsadó megjegyezte, hogy az Európai Unió különböző fórumain továbbra is inkább a befogadással és az integrációval foglalkoznak. Bakondi György szerint viszont két fontos kérdés nem jelenik meg kellő súllyal: a külső határőrizet megerősítése, valamint a külső határokon megjelenő tömeges illegális migráció szűrése, ellenőrzése.

Emellett szintén kevés szó esik a repatriálásról, a különböző táborokban lévők esetleges hazajuttatásáról - hangsúlyozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 08. 14:39, péntek | Belföld

Orbán Viktor: nem időszerű Ukrajna EU-csatlakozása

2023. December 08. 09:30, péntek | Belföld

Advent vasárnap kezdenek kétnapos sztrájkba a Volán dolgozók

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet – arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – advent második vasárnapjára, és az azt követő hétfőre munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál.

2023. December 08. 07:45, péntek | Belföld

Lázár János: az elmúlt 30 év legnagyobb tarifareformja készül

Az elmúlt 30 év legnagyobb tarifareformját készíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a MÁV-Volán Csoporttal - jelentette be a közösségi oldalán csütörtökön Lázár János.