Városlista
2022. június 25, szombat - Vilmos

Hírek

2015. Augusztus 21. 21:59, péntek | Belföld
Forrás: mti

Illegális bevándorlás - A védőoltások alkalmazását is megfontolja a kormány

Illegális bevándorlás - A védőoltások alkalmazását is megfontolja a kormány

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az illegális bevándorlók védőoltását is megfontolandónak ajánlotta a kormánynak készített jelentésében - közölte Paller Judit országos tisztifőorvos...

... az m1 aktuális csatornának nyilatkozva.

Hangsúlyozta, hogy a migránsok által hordozott leggyakoribb kórokozók, vagyis a hepatitisz A és C típusa, valamint a szifilisz nem jelent közvetlen veszélyt a magyar lakosságra, hiszen azok vérrel, illetve nemi úton terjednek.
A gyermekbénulás járványa sem fenyeget, hiszen a magyar gyermekek szinte száz százaléka rendelkezik védőoltással, ugyanakkor az illegális bevándorlók körében terjedhet ez a betegség. Az Emmi erre is hivatkozva vetette fel jelentésében a kormánynak, hogy fontolja meg a migránsok védőoltását - fejtette ki Paller Judit.
A Napi Gazdaság pénteken megjelent cikkben írt arról, hogy járványügyi kockázatot jelent a Magyarországra érkező illegális bevándorlók szokatlanul nagy száma az Emmi szerint, ami miatt érdemes lehet megfontolni a migránsok országon belüli mozgásának átmeneti korlátozását - olvasható
A lap a minisztérium kormánynak készített jelentésére hivatkozva kiemeli, hogy jelenleg nincs járványveszély Magyarországon, az illetékes hatóságok pedig felkészültek a kockázatok kezelésére.

bkgy \ brr

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 25. 07:43, szombat | Belföld

Medvét láttak a Bükkben

Medvét észleltek a Bükkben a napokban, az állatot egy vadkamera is rögzítette.

2022. Június 25. 06:00, szombat | Belföld

A kormány elkötelezett a paksi atomerőmű üzemidő-hosszabbítása mellett

A kormány elkötelezett amellett, hogy a paksi atomerőmű üzemidejét meghosszabbítsák - mondta a technológiai és ipari miniszter pénteken Pakson.

2022. Június 25. 05:00, szombat | Belföld

Mol elnök-vezérigazgató: bizonyos korlátozásokat időnként be kell vezetni

A Mol-csoport elnök-vezérigazgatója szerint a turistaszezon beindulása, a társaság rendelkezésére álló korlátozott üzemanyagmennyiség és technikai okok miatt volt szükség a Mol töltőállomásain bevezetett korlátozásra.

2022. Június 24. 17:10, péntek | Belföld

Letartóztatták a nőt, aki miatt meghalt a kisbabája

A baranyai nyomozók emberölés elkövetésével gyanúsítják a 31 éves horvát nőt.