Városlista
2022. október 2, vasárnap - Petra

Hírek

2015. Augusztus 21. 21:59, péntek | Belföld
Forrás: mti

Illegális bevándorlás - A védőoltások alkalmazását is megfontolja a kormány

Illegális bevándorlás - A védőoltások alkalmazását is megfontolja a kormány

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az illegális bevándorlók védőoltását is megfontolandónak ajánlotta a kormánynak készített jelentésében - közölte Paller Judit országos tisztifőorvos...

... az m1 aktuális csatornának nyilatkozva.

Hangsúlyozta, hogy a migránsok által hordozott leggyakoribb kórokozók, vagyis a hepatitisz A és C típusa, valamint a szifilisz nem jelent közvetlen veszélyt a magyar lakosságra, hiszen azok vérrel, illetve nemi úton terjednek.
A gyermekbénulás járványa sem fenyeget, hiszen a magyar gyermekek szinte száz százaléka rendelkezik védőoltással, ugyanakkor az illegális bevándorlók körében terjedhet ez a betegség. Az Emmi erre is hivatkozva vetette fel jelentésében a kormánynak, hogy fontolja meg a migránsok védőoltását - fejtette ki Paller Judit.
A Napi Gazdaság pénteken megjelent cikkben írt arról, hogy járványügyi kockázatot jelent a Magyarországra érkező illegális bevándorlók szokatlanul nagy száma az Emmi szerint, ami miatt érdemes lehet megfontolni a migránsok országon belüli mozgásának átmeneti korlátozását - olvasható
A lap a minisztérium kormánynak készített jelentésére hivatkozva kiemeli, hogy jelenleg nincs járványveszély Magyarországon, az illetékes hatóságok pedig felkészültek a kockázatok kezelésére.

bkgy \ brr

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 02. 11:07, vasárnap | Belföld

Helikopteres tanfolyam miatt hétfőtől nagyobb zaj várható Veszprém és Somogy megyében

Intenzív hanghatásra kell számítani egy nemzetközi helikopteres harcászati oktatótanfolyam miatt hétfőtől október 21-ig Veszprém megyében és Somogy megye északi részén - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM).

2022. Október 02. 06:00, vasárnap | Belföld

Orbán: épségben át kell vinni a hazát a túlpartra

Ki kell bírni a próbatételeket és \"épségben át kell vinnünk hazánkat a túlsó partra, egymásba kapaszkodva és bízva az Úristenben, nem az áradatra, hanem mindig a partra figyelve\".

2022. Október 01. 19:59, szombat | Belföld

Sokat érhetnek ezek a számok!

Az ötös lottó nyerőszámai: