Városlista
2024. október 13, vasárnap - Kálmán

Hírek

2022. Szeptember 14. 12:24, szerda | Belföld
Forrás: mti

Illegális bevándorlás - Naponta átlagosan ezer határsértő próbál átjutni a határon

Illegális bevándorlás - Naponta átlagosan ezer határsértő próbál átjutni a határon

Mostanában naponta átlagosan ezer határsértő próbál átjutni a magyar határon - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György hozzátette, idén eddig 171 ezer határsértőt tartóztattak fel és 1300 embercsempészt fogtak el; tavaly ugyanebben az időszakban 70 ezer migránst és 700 embercsempészt fogtak el.

"A magyar államhatár nem átjáróház, az embercsempészés nem bocsánatos bűn, és erőszakosan, ismeretlen identitással, okmányok nélkül, a járőreinket megtámadva belépéssel kísérletezők nem juthatnak be Magyarország területére" - hangsúlyozta a főtanácsadó.

Kijelentette, nagyon jó lenne, ha az Európai Unió levonná a következtetést a 2015 óta tartó migrációs krízisből és világossá tenné, hogy illegálisan nem lehet bejutni Európába.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy a migráció elsősorban civilizációs veszélyt hordoz magában, hiszen egy "virulens civilizáció" képviselői próbálnak bejutni Európába.

Hozzáfűzte, Európa nagyvárosaiban a migráció miatt napjainkra megjelentek "klánok", és van, ahol "klánháború" zajlik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 13. 08:56, vasárnap | Belföld

Nagy Márton: a gyors bérkonvergencia a kormány egyik új gazdaságpolitikai célkitűzése

A jövő évtől 3-6 százalék között alakulhat a GDP növekedési üteme, ehhez társul a gazdasági növekedésen alapuló gyors bérkonvergencia, ami a kormány egyik új gazdaságpolitikai célkitűzése

2024. Október 13. 08:55, vasárnap | Belföld

Újabb funkcióval bővült az EgészségAblak mobilalkalmazás

Betegelégedettségi visszajelző funkcióval bővült az EgészségAblak mobilalkalmazás - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szombaton az MTI-vel.

2024. Október 13. 08:52, vasárnap | Belföld

A holokauszt áldozataira emlékezett Auschwitzban Sulyok Tamás

A holokauszt áldozataira emlékezett Auschwitzban Sulyok Tamás köztársasági elnök, aki a náci német haláltábor helyén létesített emlékmúzeumban tett látogatást szombaton.

2024. Október 13. 08:50, vasárnap | Belföld

Kihúzták az ötöslottó nyerőszámait

Nem volt ötös a lottón.