Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Február 07. 12:13, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - fotó:hirado.hu

Illegális bevándorlás - nem tud létrejönni az egységes Európa

Illegális bevándorlás - nem tud létrejönni az egységes Európa

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint az illegális migráció kérdésében nem tud létrejönni az egységes Európa, miközben az unión kívül mindenki más meg tudja védeni magát.

A szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában elmondta, bár az unió tesz kisebb lépéseket, de ezek nem elégségesek,és az egész balkáni térség nagy bajban van, mert nem volt felkészülve a migránsáradatra.

Nógrádi György szerint a horvát menekültügyi rendszer 24 óra alatt összeomlott, Macedónia "koldusszegény ország", ahol egyre nagyobb az albánok aránya, Szerbiában ugyancsak nagy a szegénység, ebben a környezetben az Iszlám Állam többször toborzott már sikeresen. Hozzátette: ebben a folyamatban az egész térség vesztes, mert, aki belekerül, az nem tud jól kijönni belőle.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.