Városlista
2021. április 10, szombat - Zsolt

Hírek

2021. Április 02. 12:00, péntek | PR
Forrás: (x)

Ilyen az ideális öntözőrendszer vezérlő

Ilyen az ideális öntözőrendszer vezérlő

Az öntözőrendszer vezérlő tulajdonképpen a legfőbb vezérigazgató az öntözőberendezések világában, amely minden egyes folyamatért felel.

Az, hogy az egységnek mekkora tudása van és milyen funkciókkal rendelkezik, az adott típustól függ, az azonban általánosságban elmondható, hogy a megfelelő beállításokat követően bátran rábízhatja egy ilyen szerkezetre a kert vízellátását úgy, hogy mindeközben otthon sem kell lennie.

Mire van hatással egy öntözőrendszer vezérlő?

Számos olyan feladat van, amelyet ez az egység automatizmusok elindítása mentén el tud végezni. Egyrészt képes kinyitni és bezárni azokat a mágnesszelepeket, amelyek kiengedik a vizet az öntözőelemek irányába vagy épp ellenkezőleg, visszatartják azt amikor éppen nincs rá szükség. Emellett a legtöbb típus képes érzékelni az esőt, a fagyot, sőt, a talaj nedvességét is fel tudják mérni. Mindemellett a legmodernebb fajták már online is képesek tájékozódni az aktuális időjárási információkkal kapcsolatban.

Milyen típusok léteznek?

Számos különböző típusa létezik ezeknek az öntözőrendszer vezérlőknek. Vannak olyanok, amelyek esetében a rendszer hálózatra szerelt, de léteznek olyan megoldások is, amikor a fennálló terepviszonyok miatt sokkal egyszerűbb elemmel működtetni az egységet. Ilyenkor természetesen nem szükséges naponta cserélgetni az elemeket, a megfelelő típus ugyanis bőven képes kiszolgálni egy teljes szezont is. Szintén nagy különbség az a különböző variációk között az, hogy míg a legtöbb esetben fixen telepített verziókat alkalmaznak amelyek a megadott zónaszámokkal dolgoznak, addig az úgynevezett moduláris vezérlők nagyobb zónaszámot tudnak egyszerre aktiválni és kiszolgálni. Mindezeken felül a falra szerelhető programozó egységek közül kültéri és beltéri kivitel is elérhető, amely által végrehajtásra kerülnek a különböző öntözési programok. A kültéri változat tökéletesen ellenáll az időjárás viszontagságainak, így ugyanolyan hatékonyan használható, mint beltérre készült társa.

Akár a világ másik feléről is irányíthatja

A fentiek mellett a vásárlás előtt azt is érdemes elönteni, hogy a wifi-s vagy a bluetooth-os verzió mellett tesszük-e a le a voksunkat. Az utóbbi esetében nagy előny, hogy telefon vagy tablet segítségével is informálódhatunk az aktuális állapotokról, sőt, a rendszer programozására is lehetőség nyílik akár úgy is, hogy közben kényelmesen ülünk a kanapén a nappaliban. A wifi-s verziók használatához viszont nem szükséges a rendszer közelében lenni ahhoz, hogy irányítani tudja azt, akár az ország másik felében vagy külföldön is lehet úgy, hogy közben a saját kertje öntözését állítja be. Az egy utazás alkalmával például hatalmas segítség lehet, ugyanis a nyári forróságban sem kell aggódnia a növényei vízellátottsága miatt.

Víztakarékos megoldás

Mivel a rendszer folyamatosan monitorozza a talaj nedvességtartalmát és figyelembe veszi az időjárási körülményeket is, kifejezetten takarékos vízhasználati szempontból. Hiszen egy csepp felesleges víz sem jut ki a rendszerből úgy, hogy arra ne lenne szüksége a kertben levő növényeknek.

Felhasználóbarát kezelés

Bár alapvetően igen összetettnek és bonyolultnak tűnik a rendszer felépítése, a mindennapi használata nagyon egyszerű és kifejezetten felhasználóbarát. Hiszen mindössze néhány percet vesz igénybe az, ha szeretne beállítani egy öntözőprogramot vagy ha megnézné, milyen állapotban is van a kertje vízellátottság szempontjából.

Vagyis ez a szerkezet számos szempontból ad pozitívumokat a felhasználók számára. Egyrészt nagyon sok időt spórol azzal, hogy automata módon végzi el az öntözést a beállításoknak megfelelően, másrészt pedig folyamatosan ellenőrizheti is az általa végzett munkát. Nem beszélve arról, hogy kifejezetten környezetbarát módon teszi mindezt. Így nem kérdés, hogy kisebb és nagyobb kertekről, sportpályákról, veteményesekből, gyümölcsösökből sem hiányozhat egy ilyen öntözőrendszer vezérlő.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 07. 15:12, szerda | PR

A Koriander Hidegkonyha Esztergom belvárosának egyik legújabb gasztro-színfoltja.

Fő profilunk hidegkonyhai ételek készítése, illetve meleg ételek készítése is igény esetén, de ha egy különleges desszertre vágyik, akkor is a Koriander a jó választás.

2021. Április 06. 16:11, kedd | PR

Street food ételek máshol, máshogy

Bizonyára sokan szembesültünk azzal, hogy eddigi életünket mennyire befolyásolja a járvány helyzet okozta korlátozások.

2021. Április 05. 09:55, hétfő | PR

Miért megtérülő befektetés az ingatlanfotózás?

A koronavírus-járvány által összekuszált ingatlanpiacon az eddigieknél is fontosabb, hogy egy hirdetés kitűnjön a tömegből.

2021. Április 02. 18:07, péntek | PR

Tavaszi ruhafrissítés nőknek és férfiaknak

Minden évszakban ráfér a gardróbunkra némi megújulás, a ruhatárunk felfrissítése. A férfiak és a nők is szeretnek minden évszakban, így tavasszal is új holmikat vásárolni.