Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2023. November 02. 13:47, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Ilyen lesz az MBH Bank új székháza Budapesten

Ilyen lesz az MBH Bank új székháza Budapesten

Elkészültek az MBH Bank Budapesten épülő újszékházának látványtervei - közölte a hitelintézet csütörtökön az MTI-vel.

A mintegy 76 ezer négyzetméteres központ csaknem 13 ezer négyzetméteres telken áll majd, a beruházáshoz külföldi befektetőtől vették meg a 13. kerületi Agora projekt egyik alprojektjét. Az építkezés összegét nem közölték, a székháztulajdonos MBH Domo Kft. korábbi tájékoztatásában nagy értékű ingatlanfejlesztésként írt a beruházásról.

Hozzátették, hogy az épületegyüttes minden társadalmi, munkavállalói és fenntarthatósági elvárásnak megfelel majd, illeszkedik a városképbe, korszerű műszaki megoldásokat tartalmaz. Területén számos mélyépítési munka és alépítmény elkészült már, három tornyából kettő 2026 végére elkészülhet, a bérbeadásra szánt harmadikat 2027 végére fejezhetik be. A tervek tervtanácsi jóváhagyására várnak, ennek birtokában hamarosan el is kezdődhetnek a munkálatok.

Az MBH Bank közel kétmillió lakossági és vállalati ügyfelet szolgál ki. Összesített mérlegfőösszege meghaladja a 10 445 milliárd forintot. A banknál elhelyezett betétállomány meghaladja a 6400 milliárd forintot, míg a bruttó hitelállomány megközelíti az 5000 milliárd forintot. Az MBH Bank rendelkezik a legtöbb fiókkal Magyarországon, és több mint 9500 munkavállalót foglalkoztat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:39, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor fogadta az állami látogatásra Magyarországra érkező kínai államfőt

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink