Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. November 07. 08:12, péntek | Helyi
Forrás: Lenger

Ilyen új Duna-híd épülhet Komáromnál – LÁTVÁNYTERV

Ilyen új Duna-híd épülhet Komáromnál – LÁTVÁNYTERV

Egy egypilonos, ferdekábeles híd épülhet Komárom és Révkomárom között a Dunán. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő a minap tette közzé az átkelő látványterveit.

Ütemterv szerint halad a Komárom-Révkomárom között építendő új Duna-híd előkészítése. A megvalósíthatósági tanulmány elkészülte után kezdődhet meg az engedélyezési tervek kidolgozása és az építési engedélyek megszerzése, majd a kiviteli tervek elkészítése. A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás legkorábban 2016-ban indítható, eredményes közbeszerzést követően és forrás rendelkezésre állása esetén az új híd építése 2016-ban megkezdődhet.

Az új közúti, gyalogos és kerékpáros forgalmat is biztosító Duna-híd a két várostól nyugatra, mintegy 200 méterre a mai vasúti hídtól épülhet meg.

Ilyen új Duna-híd épülhet Komáromnál – LÁTVÁNYTERV

A híd teherbírása lehetővé teszi a nehézgépjármű forgalom átvezetését, jelentősen hozzájárulhat a térség további fejlődéséhez. Tehermentesíti a belvárosok átmenő forgalmát és a Komáromot Révkomárommal összekötő Erzsébet-hidat. A híd megépítése európai uniós forrásból valósulhat meg – olvasható a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő közleményében.

Ilyen új Duna-híd épülhet Komáromnál – LÁTVÁNYTERV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.