Városlista
2024. február 26, hétfő - Edina

Hírek

2013. Június 20. 07:55, csütörtök | Helyi
Forrás: (x) - Farkas István

Indul a nyárnyitó fesztiválozás Esztergomban

Indul a nyárnyitó fesztiválozás Esztergomban

Négynapos zenei fesztivál kezdődik ma Esztergomban, a neves fellépőket felsorakoztató program szombati napját a szervezők ingyenessé tették az árvízvédelemi munkákban résztvevők helytállása előtti elismerésül.

A rendezvénynek otthont adó Rugby Club Hotel sportpályáin a fesztivál ideje alatt a nemzetközi veterán rögbi szövetség tart nemzetközi tornát, 20 csapat részvételével. A részletes program a www.fesztivalsziget.hu oldalon található meg.

A koncertekre az Esztergomi Vitézek SE rögbicsapat Prímás-szigeti bázisán kerül sor. A fellépők kiválasztásánál a szervezők egyedülálló módon próbálták vegyíteni a zenei műfajokat a komolyzenétől a rapen át a rockzenéig, ezért egy-egy zenei irányzat kiemelkedő sikerű képviselőit vonultatják fel.

Csütörtök este a Zenekar nevű együttes lép fel, őket pénteken délután Takáts Eszter és Bakai Marci követi, majd a kőbányai születésű blueskirály és csapata, a Deák Bill Blues Band. A napot az Alapzaj zenekar fellépése zárja.

A program szombati, ingyenes napján este nyolckor ad koncertet Molnár Ferenc Caramel, aki Megasztár tehetségkutató egyik győzteseként vált népszerűvé és azóta négy sikeres nagylemezt készített. A tökéletes hangú énekes dalai teli vannak érzelemmel, őszinteséggel.

Szombaton hallhatjuk még a Pannonia Allstars Ska Orchestra-t, akik a tradicionális ska és a dancehall, reggae, dub stílusjegyei mellé olykor a magyar népzene és a jazz elemeit is megszólaltatják. Rövid idő alatt Magyarország egyik népszerű zenekarává váltak, a 11 tagú együttest külföldön a ska zene magyar nagyköveteként ismerik.

Nyárnyitó Fesztivál és rögbi torna Esztergomban

Szintén ezen a napon lép fel a Hősök. A veszprémi hiphop formáció 2003-ban nyerte meg a hiphop mission nevű országos tehetségkutató versenyt, azóta több saját lemez, szólóalbumok, produceri kiadványok sora jelent meg a ”híróz” zászlaja alatt.

A nap utolsó fellépője a Filip Gyuri Band, zenéjükben szinte az összes könnyűzenei műfaj helyet kap, de a rock és rhythm&blues hangzás gyökerei dominálnak.

Vasárnap a budapesti Wildboars kerekesszékes rögbicsapat és az Esztergomi Vitézek rögbi klub közös szervezésében több külföldi csapat részvételével kerekesszékes rögbi tornát rendeznek, valamint kerekesszékes táncbemutatót tartanak. Ezt követően fellép a Sebő zenekar, Szegő Csaba, a Takács Tamás Blues Band és a Rock’n Roller együttes. Takáts Tamás játszott a Karthagoban, az Eastben és a Senatorban. Együttesével 8 albumot készítettek. A kiváló muzsikusokból álló zenekar, megérdemelten lett az ország egyik legjobb és legkeresettebb blues, rhythm&blues bandája.

A Nyárnyitó Fesztivál ideje alatt rendez nemzetközi rögbi tornát az EVRA (Europian Veteran Rugby Assosiation) és az Esztergomi Vitézek rögbi club. A programban 20 külföldi csapat vesz részt. A fesztivál különlegessége, hogy a csapatokat olyan 35-70 éves játékosok alkotják, akik hazájuk gazdasági és társadalmi életének is fontos szereplői, többek közt Elio de Anna, aki Olaszország velencei régiójának sport és kulturális minisztere.

A fesztivál programja

CSÜTÖRTÖK:
21.00 A ZENEKAR

PÉNTEK:
16.00 TAKÁTS ESZTER & BAKAI MARCI
18.15 COME ON
20.00 DEÁK BILL BLUES BAND
22.00 ALAPZAJ

SZOMBAT:
17.00 SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
18.00 HŐSÖK
20.00 MOLNÁR FERENC CARAMEL
21.00 PASO (PANNONIA ALLSTAR SKA ORCHESTRA)
23.00 FILIP GYURI BAND

VASÁRNAP:
15:00 KEREKESSZÉKES BEMUTATÓ
16.00 SEBŐ ZENEKAR
17.00 SZEGŐ CSABA
19.00 TAKÁTS TAMÁS BLUES BAND
21.00 ROCK'N ROLLER

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 11. 00:44, vasárnap | Helyi

Kiscsévpuszta

Esküvő 2024-ben? Még vannak szabad időpontjaink! Találjátok meg álmaitok esküvői helyszínét Kiscsévpusztán!

2024. Február 11. 00:35, vasárnap | Helyi

Legördült a gyártósorról a 4 milliomodik esztergomi Suzuki

4 millió Suzuki 32 év alatt. - adta hírül a gyár.

2024. Február 05. 08:06, hétfő | Helyi

Motorosok ütköztek

Héreg felől Bajna irányában.