Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Június 30. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: KEMRFK

Indul a Student Police program Esztergomban

Indul a Student Police program Esztergomban

Önkéntes nyári idegenforgalmi diákrendőrök segítik a turisták felvilágosítását és a bűncselekmények megelőzését Esztergomban hétfőtől. A programot a megye több területén is megszervezi a megyei főkapitányság.

Önkéntes nyári idegenforgalmi diákrendőr programot indított a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a Komárom-Esztergom Megyei Baleset-megelőzési Bizottság anyagi támogatásával.

A program célja, hogy az idegenforgalmilag frekventált városokban, így Tatabányán, Tatán, Komáromban és Esztergomban a rendőrség az önkéntesek részvételével segítse a turisták felvilágosítását, a bűncselekmények megelőzését. Emellett a program kiváló lehetőséget nyújt a középiskolás diákoknak ahhoz, hogy betekintést nyerjenek a rendőrség munkájába, megismerkedjenek az egyenruhásokkal.

A student police-ok „egyenruhát” kapnak, „szolgálatba lépésük” előtt pedig részletes eligazítást arról, mi lesz a feladatuk, városuk mely részén kell segíteniük a rendőrség munkáját.
Szerdán Tatán, a főkapitányság csapatpihenőjében rendezték meg a szervezők a program megnyitó ünnepségét, melyen Székely György őrnagy, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott rendészeti igazgatója köszöntette az önkéntes munkára jelentkező tanulókat. Csonkáné Huszár Anita alezredes, a Bűnmegelőzési Alosztály vezetője és Friedrich Gábor alezredes, a Tatai Rendőrkapitányság vezetője beszélt a diákoknak a Student Police céljáról és a rájuk váró feladatokról. Végül Pozsgay Zoltán, a Bláthy Ottó Szakközépiskola igazgatója kívánt jó munkát a tanulóknak. A Tatán szolgálatot teljesítő gyerekek pénteken, a Víz, Zene, Virág Fesztiválon, míg a tatabányai, komáromi és esztergomi helyszíneken dolgozók július 1-jén kezdik meg munkájukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT