Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Május 23. 09:38, péntek | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Indul a szezon – tömeg az utakon – fokozott rendőri jelenlét

Indul a szezon – tömeg az utakon – fokozott rendőri jelenlét

Hétvégén a megszokottnál nagyobb forgalomra számíthatunk Komárom-Esztergom megye útjain, ezért a rendőrség fokozottabb figyelemre inti a közlekedőket.

Az időjárási előrejelzések szerint a hétvégén nyári melegre lehet számítani, mely a szabadba csábítja a lakosságot. A jó időnek köszönhetően a szokásosnál nagyobb forgalomra kell számítani Komárom-Esztergom megye útjain, főként az M1-es autópályán és a Balatonra vezető főúton. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a közlekedők biztonsága érdekében felhívja a járművezetők és gyalogosok figyelmét a közúti közlekedés szabályainak betartására.

A rendőrség kéri a lakosságot, hogy fokozott óvatossággal, a mindenkori forgalomnak megfelelő sebesség mellett közlekedjenek. Tartsanak kellő követési távolságot, előzés során mindig győződjenek meg a manőver biztonságos befejezésének lehetőségéről. A melegben csökkenhet a reakcióidő, lankadhat a járművezetők figyelme, hamarabb kimerülhetnek, ingerültebbé válhatnak. Ilyenkor pihenjenek néhány percet, igyanak sok folyadékot.

A fokozott forgalomra a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felkészült. A járművezetők a hétvégén a szokásosnál több rendőrrel találkozhatnak az M1-es autópályán és a megye főbb útjain. Az egyenruhások folyamatos sebességellenőrzéssel, a szabályszegők kiszűrésével segítik elő a biztonságos és balesetmentes közlekedést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.