Városlista
2023. szeptember 24, vasárnap - Gellért

Hírek

2012. Március 21. 07:05, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Indulhat a negyedik magyar mobilszolgáltató

Indulhat a negyedik magyar mobilszolgáltató

Az állami konzorcium (Magyar Posta, MFB, MVM) tegnap hozta létre a negyedik mobilszolgáltató vállalatot.

A szolgáltatást év végéig kell beindítani, 2014 végéig pedig a legtöbb települést le kell majd fedni. Az Equilor elemzői 250 ezer felhasználóval kalkuláltak az első évben, a második évtől kezdve 2016-ig pedig további 100 ezer új ügyfelet szerezhet a társaság. Ennek fényében a mostani hír semleges a Magyar Telekomra nézve.

A Napi Gazdaság azt írta, hogy a jogerőre emelkedéstől számított 15 napon belül a pályázatok valamennyi nyertesének be kell fizetnie a frekvenciadíjat, ami a Vodafone-nál 15,6, a Telenornál 7,3, a T-Mobile-nál pedig csaknem 11 milliárd forintot jelent. A lap szerint az új szolgáltató 10 milliárd forintjával együtt csaknem 44 milliárd forint öt napon belül érkezik meg a büdzsébe. Az új társaságról részletek egyelőre nem ismertek, ezek a Magyar Posta korábbi közlése alapján a megalakulás után válnak nyilvánossá.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 24. 11:14, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 38. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2023. Szeptember 24. 11:11, vasárnap | Belföld

Nébih: megszűnik a tűzgyújtási tilalom

Az őszi esőzések miatt vasárnaptól megszűnik az országos tűzgyújtási tilalom - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján szombaton.

2023. Szeptember 23. 13:00, szombat | Belföld

Nagy Márton: a jövő évnek a növekedés helyreállításáról kell szólnia

Az idei az infláció letörésének éve, ám a pénzromlás egy számjegyű tartományát elérve jövő évben el kell kezdeni a gazdasági növekedés helyreállítását - jelentette ki a gazdaságfejlesztési miniszter.