Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. Június 10. 08:04, péntek | Helyi
Forrás: közlemény

Ingyen pecsételéssel ünnepel a bélyegkör

Ingyen pecsételéssel ünnepel a bélyegkör

Autentikus házi ünnepséget tartottak az Esztergomi Posta Széchenyi téri épületének ügyfélfogadójában június 8-án.

A rendezvény apropója annak az egyedi pecsétnek a bemutatása volt, melyet az idén 90. éves Esztergomi Városi Bélyeggyűjtő Kör készíttetett.

Mint a rövid eseményen elhangzott tájékoztatóból kiderült, hogy az Esztergomi Önkormányzat által támogatott jubileumi ünnepségen az 1926-ban alakult Strigonium Bélyeggyűjtő Körről is megemlékeztek. Mint ezt követően elhangozott: a kör a két világháború között többnyire különböző kiállításokkal vált ismertté, majd 1952-ben, az Országos Bélyeggyűjtő Szövetség alakulásával egy időben jött létre az Esztergomi Városi Bélyeggyűjtő Kör.

Az esztergomi csoport aktivitásának köszönhetően több alkalommal volt a királyvárosban országos szintű bélyegkiállítás, melyek közül méltán emelkedett ki a város fennállásának ezer éves évfordulója alkalmából 1973-ben megtartott bélyegtárlat, illetve szintén fontos esemény volt az eredeti megalakulás 50. évfordulójáról szóló ünnepség is. Esztergom a rendszerváltás után is rajta maradt a bélyeggyűjtők térképén, hiszen ’92-ben Országos Ifjúsági Bélyegkiállítást tartottak a városban, illetve az ezredforduló utáni években is tartottak bélyegekről szóló rendezvényeket.

Az Esztergomi Városi Bélyeggyűjtő Kör a mostani 90. évfordulót egy különleges lehetőséggel kívánja emlékezetessé tenni, mégpedig azzal, hogy az erre az alkalomra készített speciális pecsétnyomat használatát két hónapon át nyilvánossá teszik az Esztergomi Postán. A Bazilika stilizált vonalait és az immár hagyományos Esztergom-logót is ábrázoló pecsétet kérésre bárki ingyen felnyomhatja az által elküldendő borítékra, de emlékül akár sima papírlapra is ráteheti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.