Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2018. Augusztus 23. 08:05, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - Fotók: facebook.com/RomanekEtelka

Ingyenes buszbérletet és díjmentes KRESZ-oktatást kapnak az esztergomi diákok

Ingyenes buszbérletet és díjmentes KRESZ-oktatást kapnak az esztergomi diákok

Ingyenes buszbérleteket biztosít az önkormányzat az esztergomi diákoknak, emellett díjmentes képzést kapnak az első osztályosok a helyi KRESZ-parkban – derült ki ez is a Városházán tartott évnyitó értekezleten szerdán.

Július elsejétől jött létre az Esztergomi Tankerületi Központ. Erre azért volt szükség, mert amikor a tankerületi központok számát meghatározta a Klebelsberg Központ, akkor a szakemberek nagyjából egységes méretűeket akartak létrehozni, az iskolák, a tanulók és a pedagógusok számához igazítva. A tapasztalatok alapján azonban a tatabányai tankerület túl nagy volt, ezért vált ki belőle az esztergomi.

Az Esztergomi Tankerületi Központ megbízott igazgatója Muszela Szabolcs lett, aki szintén részt vett az önkormányzat szerdán megrendezett tanévkezdő értekezletén.
Harmadik éve tartja meg minden nyár végén a hivatal a városi fenntartású helyi iskolák, óvodák és tanintézmények, valamint a művelődési házak, a könyvtár és szakreferensek közösségével együtt az eseményt.

Az értekezleten több napirendi pontot megelőzően Romanek Etelka polgármester köszöntötte a városháza nagytermében összegyűlt résztvevőket. Mint egyebek között elmondta: az oktatási, nevelési intézmények számos feladata közül álláspontja szerint szintén fontos az értékend közvetítés is, mely a pedagógusok minden generációja számára irányadó belső tanterv is lehet.

Elhangzott továbbá, hogy a jövő héten minisztériumi részvétellel Esztergomban lesz az országos tanévnyitó a Szent Erzsébet iskolában, ahonnan élő közvetítést ad az eseményről a köztévé.

A 2018-2019-es tanévet nyitó értekezleten szó esett az önkormányzat által az esztergomi diákoknak biztosított ingyenes buszbérletekről, valamint a résztvevők a napirendek között tárgyalták a Híd családügyi intézmény oktatási intézményekben végzendő új feladatait, a KRESZ-park első osztályosoknak adandó ingyenes oktatását, illetve a diákok nyári munkájának idei programját. Mindemellett téma volt az eseményen a Babits Mihály Kamaratársulat, a művelődési házak és a könyvtár éves programja, illetve az Irány Esztergom! című útikalauz-mesekönyv is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.