Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Május 27. 07:28, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Internetes csaló bandát kapott el a rendőrség - VIDEÓ

Internetes csaló bandát kapott el a rendőrség - VIDEÓ

Országszerte csaptak be internetezőket azok a férfiak és nők, akiket a Békés megyei rendőrök fogtak el a minap. Nagyértékű dolgokat árultak az interneten, de a tőlük vásárlóknak nem küldtek semmit.

Interneten vásárlókat tévesztett és károsított meg a 14 tagú csoport. A csalássorozatot a békéscsabai nyomozók derítették fel. A gyanúsítottak egyikét, egy Borsod megyei férfit még februárban fogták el. Őt büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, hogy megkezdje a rá korábban elkövetett bűncselekményekért kiszabott szabadságvesztése letöltését. Hetekkel később, március 4-én egy budapesti nőt, valamint négy társát állították elő és hallgatták ki gyanúsítottként. A budapesti nő és egyik társa azóta letartóztatásban van. A nyomozás eredményeként kedden Budapesten és Hernádon újabb nyolc gyanúsítottat fogtak el a Békés megyei rendőrök, közülük három férfit és egy nőt őrizetbe vettek – közölte a rendőrség oldalán.

Kifejtve, hogy a csoport interneten úgy csapott be vásárlókat, hogy különböző nagyértékű dolgokat hirdettek meg. Többek között mobilházakat, mobilgarázsokat, munkagépeket, konyhabútort, szerszámokat árultak egy népszerű internetes oldalon, majd a hirdetésekre jelentkezőkkel telefonon egyeztették a feltételeket. Volt, hogy több százezer, esetenként több mint egymillió forintot kértek előlegként. Miután megérkeztek az átutalt összegek, nem küldték el az ígért dolgokat.

A csoportban mindenkinek megvolt a szerepe. Volt, aki a hirdetéseket adta fel és egyeztetett a leendő vásárlókkal. Volt, akinek az volt a dolga, hogy beszervezzen olyan embereket, akik hajlandóak voltak bankszámlákat nyitni és az arra érkező összegeket átadni a csalássorozat irányítóinak. Valamennyit ők is kaptak az így megszerzett pénzből, de az összeg nagy részét a bűncselekmény megszervezői osztották el egymás között – tette hozzá a rendőrség.

A rendőrség a csalás miatt folytatott eljárásban tovább vizsgálja, hogy az eddig elfogott gyanúsítottaknak lehettek-e még további társaik, illetve hogy a csoport hány embert károsított meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére