Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Április 02. 12:02, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Iraki embercsempészt ítéltek tizenegy év fegyházra Tatabányán

Iraki embercsempészt ítéltek tizenegy év fegyházra Tatabányán

Tíz hónap alatt száz embert juttatott illegálisan Nyugat-Európába egy embercsempész-hálózat, amelynek iraki vezetőjét első fokon 11 év fegyházra ítélte a Tatabányai Törvényszék

- tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség pénteken az MTI-t. Borbély Veronika helyettes sajtószóvivő közölte: a hálózathoz tartozott még egy egyiptomi, egy szír és öt magyar férfi. A bűnszervezet tagja volt legalább három, ismeretlenül maradt elkövető is, aki a migránsokat a menekülttáborokból irányította és egy budapesti hotelben fogadta őket.

Az iraki férfi szervezte és irányította a Bicskéről és Vámosszabadiból induló fuvarokat. A szállításért kapott pénzből fizette a szervezet tagjait, valamint az embercsempészéshez használt gépjárművek, autópálya-matricák és telefonok megvásárlását.

Az elkövetők 2015 júliusától 2016 májusáig legalább száz embert csempésztek Nyugat-Európába, és ezzel az iraki férfi több mint hatmillió forintra tett szert.

A Tatabányai Törvényszék a bűnszervezet irányítójára 11 év fegyházbüntetést szabott ki, és kimondta, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra. A bíróság a többi vádlottat is végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.