Városlista
2021. május 6, csütörtök - Ivett

Hírek

2021. Május 01. 19:53, szombat | Helyi

Irány a strand! Kinyitott a Szent István Strandfürdő kültéri medencéje.

Irány a strand! Kinyitott a Szent István Strandfürdő kültéri medencéje.

Mától már kültéri medencéjével is várta a Szent István Strandfürdő a sportolni, lubickolni, napozni vágyó vendégeit.

A múlt héten lekerült a buborék az 50 méteres külső medencéről, a strandfürdő elvégezte az ilyenkor szokásos tavaszi tisztasági, javítási munkálatokat és a mai napon már felkészülten várta a látogatókat.

A medencén és környékén kívül a strandot övező parkos területen is meglátszik a gondos kezek nyoma, a röplabda pályát is felásták, felszínét elegyengették, már csak a röplabda meccsekre vár.

A strandfürdő kültéri szezonjának első napján jártunk ott, a kora délutáni órákban. A nap tette a dolgát, sütött, ahogy elő van írva jó idő esetére.

Mellette bárányfelhők tarkították az eget, a frissen takarított medencében türkiz színűen csillant a langyos víz.

A parton a kabinos hölgyeken kívül 8-10 ember múlatta az időt az idilli környezetben. Valószínű, hogy nemsokára jóval több vendéget fogad a strandfürdő. Ma még bátortalanok voltak az emberek.

A hosszú korlátozás is elbátortalaníthatta őket, bár a szezon elején máskor sem dübörög a medence körül az élet.

A magyar embernek a nyár, így a strandolás is az iskolaszünettel kezdődik. Addig is használjuk ki a lehetőséget, hogy Magyarország egyik legrégebbi, legcsodásabb fürdőjében úszhatunk, pancsolhatunk, napfürdőzhetünk.

Ha pár falatot bekapnánk, vagy frissítőre, kávéra vágynánk, úgy láttuk, hogy medence mellett a zöld ponyva alatt újranyitott a büfé is.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 06. 12:11, csütörtök | Helyi

Itt a „Magyar Róma!” címmel, két útvonalon indítja újra várostörténeti sétáit a Cathedralis Tours

Május 1 és október 30 között hétvégenként pénteken, szombaton és vasárnap délelőtt a Vízivárost és a Várhegyet, szombaton és vasárnap délutánonként pedig a Szent Tamás-hegyet és történetét ismerhetik meg a résztvevők.

2021. Május 06. 07:46, csütörtök | Helyi

Újra látogatható a dömösi prépostság altemploma

Május 8-tól szervezetten látogatható a prépostság altemploma. A lelkiségi programokra még várni kell, de a vezetett műemléki bemutatás már most szombattól elérhető lesz.

2021. Május 06. 06:28, csütörtök | Helyi

Indulnak a bunker és orchidea túrák

A Duna-Ipoly Nemzeti Park május 8-tól újra megtartja vezetett túráit a Strázsa-hegyen és környékén, amelyekre már most lehet jelentkezni.

2021. Május 05. 08:03, szerda | Helyi

Hagyományos esztergomi Mindszenty-szentmise

Május 8-án, 10.30 órától engesztelő szentmisét mutatnak be az Esztergomi Prímási Bazilikában Tiszteletreméltó Mindszenty József bíboros újratemetésének 30. évfordulóján.