Városlista
2023. június 6, kedd - Norbert

Hírek

2018. Február 01. 12:54, csütörtök | Helyi
Forrás: Forrás: kemposz.hu

Iskolásokat okítottak a kertvárosi polgárőrök - FOTÓK

Iskolásokat okítottak a kertvárosi polgárőrök - FOTÓK

Bűnmegelőzési tanácsokkal látták el diákokat a kertvárosi polgárőrök és Esztergom sulirendőre csütörtökön délelőtt a Vitéz János általános iskolában.

Csütörtökön a Vitéz János Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola 1.B osztályánál, Néveri Péter Edvárdné főhadnagy, bűnmegelőzési tanácsadó vezetésével, Pálfi Balázsné, illetve Nagy László esztergom-kertvárosi polgárőr vett részt egy oktatáson, mely a gyermekek téli biztonságos közlekedésről szólt.

Az oktatás célja az volt, hogy a gyermekek a téli időszakban is biztonságosan közlekedjenek, fordítsanak figyelmet a téli időszakban előforduló csúszós útszakaszokra, járdákra, gyalogátkelőkre.

Próbálják meg felmérni a megnövekedett fékutat.

A gyalogátkelő helyen történő átkelésnél esetlegesen kérjenek segítséget felnőttől, akár várják meg felnőttek megérkezését.

A főhadnagy asszony kitért rá, hogy hóesésben illetve havas napokon a hógolyózás milyen veszélyekkel jár az autósokkal szemben, ha például a hógolyó az úton közlekedő autóst eltalálja.

A gyerekek nagy örömmel fogadták az oktatást, játékos keretek között az átkelést is eljátszották a polgárőr “nénivel és bácsival”.

Tavaly a kertvárosi polgárőrök részére egy program keretén belül elméleti oktatást tartott a főhadnagy, mely gyakorlati rész első fázisa történt most.
Az Országos Polgárőr Szövetség képzésén részt vett polgárőrök felkérésre óvodákban, illetve iskolákban tartanak majd alsós gyermekeknek közlekedésbiztonsági előadásokat rendőri felügyelettel.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 13:58, kedd | Helyi

OLASZ ÁGNES FOTOGRÁFUS FALUSI ÉLETKÉPEI ESZTERGOMBAN

2023. június 3-án, 16:00 órakor nyitja meg Olasz Ágnes fotográfus kiállítását az Eurohíd Alapítvány, a Kapcsolatok Házában.

2023. Május 27. 21:39, szombat | Helyi

A TESCO-s pályázat tavaszi fordulóját a Montágh iskola nyerte

Köszönet a TESCO-nak ,köszönet a vásárlóknak!

2023. Május 22. 14:25, hétfő | Helyi

Keresik az Év Futó Fotóját!

Kezdő, haladó és hobbifutók jelentkezését is várják

2023. Május 22. 14:05, hétfő | Helyi

Rekordkísérlet a gyermeknapi horgászversenyen Esztergomban