Városlista
2022. augusztus 7, vasárnap - Ibolya

Hírek

2020. Március 09. 09:41, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/illusztráció: pixabay

Ismét győztek sakkozóink

Ismét győztek sakkozóink

Az Esztergomi Sakk Club a hátralévő két fordulótól függetlenül a legsikeresebb szezonját teljesíti az NB II-ben.

Vasárnap a Szentgyörgymezői Olvasókörben sakkozóink a Nyergesújfalut fogadták szomszédvári rangadón. Az előjelek nem voltak a legjobbak, öt meghatározó játékos nem tudta az esztergomi csapatban vállalni a játékot, így a legerősebb összeállításában érkező vendégek ellen háromesélyes volt a küzdelem.

Négy barátságos döntetlen után gyorsan 2-2 volt az állás, majd hátrányba került Esztergom, amit Balonyi Roland egyenlített, 3-3. Döntetlenek felváltva estek, majd újra a Nyergesújfalu vezetett, amit Horváth Márió mester egyenlített ki győzelmével, így 5-5 volt ekkor az állás. Az utolsó két mérkőzést az ötödik órában Kovács Géza és Pétervári Szabolcs sötét színekkel megnyerték, így két pontos győzelem az Esztergomé lett.

Nyertek: Horváth Márió, Kovács Géza, Pétervári Szabolcs, Balonyi Roland. Döntetlenül: Szabó Márton Mihály, Kiss László, Szabó Lajos, Ferencz István, Szabó Pál, Marosvári Gergő végzett.

Az NB II. élmezőnye: 1. Magyar Sakkvilág 59,5 2. BEAC-Barca 53 3. Esztergomi SC 52 4. Székesfehérvár 44,5. Március 22-én sakkozóink a 7. helyen álló Rácalmáshoz utaznak Fejér megyébe, miközben az első és második rangadót játszik. Az utolsó fordulóban április 19-én a jelenlegi első érkezik Esztergomba. Az érem szinte biztos, csak a színe kérdéses - számolt be Kovács Géza az Esztergomi Sakk Club vezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.