Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Június 02. 18:00, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/kemöh

Ismét milliárdos támogatás érkezett megyénkbe

Ismét milliárdos támogatás érkezett megyénkbe

Nőnek a bölcsődei férőhelyek, megújul a vízelvezetés

Tizenegy megyei település örülhet a jó hírnek: közel 1,3 milliárd forintnyi fejlesztés kezdődhet meg hamarosan Banától Gyermelyig. A beruházások keretében ötven új bölcsődei férőhely létesül és közel 10 kilométernyi vízelvezető rendszer szolgálja majd a falvak biztonságát.

„Éppen egy hete hozhattam a jó hírt, hogy tíz település többletforrást kapott a fejlesztései megvalósítására. Most arról számolhatok be, hogy a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében újabb pályázatokat bírálták el pozitívan” – adta hírül Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. Közel hatszázmillió forint a bölcsődei ellátás fejlesztésében nyújt segítséget, jellemzően kistelepüléseknek, míg mintegy hétszázmillió forint a belterületi vízrendezésre fordítható; mindkettő sok-sok család mindennapjait teszi könnyebbé.

Az elnyert támogatásból Ácsteszér, Bajna, Dunaalmás, Tata és Vértesszőlős bölcsődei ellátása javul: új telephely kialakítása történik, valamint minibölcsődei csoportok jöhetnek létre épületbővítésekkel, sőt, a kicsik játszóeszközei is gyarapodhatnak.

A hirtelen lezúduló esők ellen ezentúl eredményesebben védekezhet Baj, Bajna, Bajót, Bana, Császár, Gyermely és Szárliget közössége. A bel és csapadékvíz-elvezetési létesítmények felújítása és kiépítése több ezer ember lakóépületét és a közintézményeket védi majd meg.

„Jó érzéssel tölt el minden olyan fejlesztést látni, ami a megyében élők körülményeinek további javulását, a vagyonbiztonságot szolgálja. Az sem mellékes, hogy a bölcsődei férőhelybővítésekkel új munkahelyeket is teremtünk, valamint elősegítjük, hogy a szülők hamarabb munkába állhassanak” – hangsúlyozta a megyei közgyűlés elnöke.

Címlapfotón Nagy Csaba, Vértesszőlős polgármestere mutatja Popovics Györgynek, a megyei közgyűlés elnökének azt a területet, ahol az új bölcsődét építik meg a Baromállási dűlő mintegy ezer lakójának ellátására

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT