Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Október 02. 05:02, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Ismét örömünnep volt a Zene Világnapja a Széchenyi téren

Ismét örömünnep volt a Zene Világnapja a Széchenyi téren

Már 44 éve ünnepeljük a Zene Világnapját, melyet Yehudi Menuhin hegedűművész, zeneesztéta javaslatára tett október elsejére 1975-ben az UNESCO.

Egyebek közt ezt is kiemelte Romanek Etelka polgármester kedden a Széchenyi téren tartott ünnepségen. Kitért rá a gyerekeknek, hogy zene azért is fontos számunkra, mert összeköt embereket, vagy, ahogy Kodály Zoltán mondta: „Az emberi énekhang a zenekultúra sokakra kiterjedő termőtalaja”.

A Széchenyi téren gyülekező esztergomi óvodások ezúttal a gólyák őszi költözése és a velünk maradó madarakról való gondoskodás tematikájú ünnepen vettek részt. A zenét és a jó hangulatot a Napocska duó lendületes műsora biztosította. Az önkormányzat által támogatott esemény végén pedig minden esztergomi óvoda az ősz legjellegzetesebb gyümölcsét, almát kapott ajándékba, illetve gólyákat ábrázoló jelvényt, valamint óvodánként egy-egy madáretetőt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT