Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2020. Február 11. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mti/Fotó: MTI/Varga György

Ismét szeles, zivataros idő várható

Ismét szeles, zivataros idő várható

Az ország nagy részén kedden is szeles, zivataros idő várható, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki hétfőn.

A szolgálat közölte: kedd reggeltől ismét viharossá fokozódó északnyugati szélre lehet számítani, 65-90 kilométert, az északi országrészben a magasabban fekvő hegyvidéki területeken 90 kilométert meghaladó legerősebb lökésekkel.

Az erős szél miatt keddre Zala és Baranya megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Kiemelték továbbá, hogy kedd hajnaltól az eső, zápor mellett eleinte a Dunántúlon, majd az Alföldön helyenként kialakulhatnak a reggeli, kora délelőtti órákban zivatarok is. A zivatarokat néhol 70 kilométert meghaladó szélroham kísérheti.

A zivatarveszély miatt a fővárosra, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna megyére adtak ki szintén elsőfokú figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 6 fok között alakul. Napközben 7-13 fokig melegszik a levegő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el