Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Május 06. 12:01, csütörtök | Kék hírek
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Ítélet született a Kossuth Lajos utcai gázoló ügyében

Ítélet született a Kossuth Lajos utcai gázoló ügyében

Az Esztergomi Járásbíróság 400.000 forint pénzbüntetésre és 1 év 4 hó járművezetéstől eltiltásra ítélte azt a nőt, aki figyelmetlenségből a zebrán ütötte el a kiskorú sértettet.

A Tatabányai Járási Ügyészség vádirata szerint a nő 2019. május 6-án Esztergomban a Kossuth Lajos utcán a belső forgalmi sávban vezette a személygépkocsit. A vádlott menetiránya szerinti jobb oldali forgalmi sávban előtte haladó másik személygépkocsi lassított, majd abból a célból, hogy a járdán várakozó személyek részére az úttesten az átkelést biztosítsa, a kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt megállt. Ez a jármű a vádlott által igénybe vett forgalmi sávból érkezők számára takarta a kijelölt gyalogos-átkelőhely egy részét.

A vádlott a másik jármű megállását, és azt, hogy ez a gépkocsi a kijelölt gyalogos-átkelőhely egy részét takarja, észlelte, ennek ellenére a kijelölt gyalogosátkelőhelyet nem fokozott óvatossággal közelítette meg, és a másik jármű melletti elhaladásba kezdett.

Ennek során a járművel elütötte a kijelölt gyalogosátkelőhelyen édesanyjával átkelő kiskorú sértettet. A gyermek az aszfaltra zuhant, és ajkának duzzadásos sérülése, vérzése keletkezett, felső maradó fogai visszanyomódtak. A sérülés gyógytartama három hónapban határozható meg.

A figyelmetlen sofőrt 400.000 forint pénzbüntetésre és 1 év 4 hó járművezetéstől eltiltásra ítélte a bíróság.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette.

Címkék: ítélet, baleset, esztergom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.