Városlista
2022. június 25, szombat - Vilmos

Hírek

2019. December 06. 13:12, péntek | PR

Itt a karácsony - kincset érhet a lakásbiztosítás

Itt a karácsony  - kincset érhet a lakásbiztosítás

Rengeteg mindenre kell figyelnünk év végén. Családi és baráti találkozók sora, céges bulik, rengeteg bevásárlás, sütés-főzés, utazás a rokonokhoz.

A programok tömkelegében nem árt figyelni arra, ne történjen velünk és szeretteinkkel az évnek ebben a szakában baleset.

A tűzoltók tudnának mesélni arról, milyen gyakran kell kivonulniuk év végén, amikor gyakran kevés figyelem jut a pörgésben a veszélyes helyzetekre.
Minden családban vannak anekdoták a karácsonyfa-balesetekről. Régebben, mikor gyertyákat tettek a fára, rengetegszer gyulladt ki az ünnepi fenyő. Ma már gyakoribb, hogy a macska rántja le a karácsonyfát, nekiszaladnak a gyerekek, ettől függetlenül a különböző okokból bekövetkező lakástűz ma sem ritkaság.

Szerencsére van pár tipp, amit betartva nem kell aggódnunk

Több időt töltünk ünnepekkor a konyhában. Gyakori, hogy kapkodunk, hiszen már jönnek a vendégek, és sok más teendőnk is van egy-egy családi buli alkalmával - ami a balesetek melegágya.
Az sem ritka, hogy újfajta, különleges fogást próbálunk ki ilyenkor. Elég csak a flambírozásra gondolni, amikor égő alkohollal tesszük ízesebbé az ételt, vagyis gyakorlatilag nyílt lánggal dolgozunk a serpenyőben.
A megoldás, hogy karácsonykor fokozott odafigyeléssel süssünk-főzzünk. Alapvető, hogy ne engedjük az ‘aprónépet’ futkározni a konyhában. Továbbá a tűzoltók hangsúlyozzák, hogy ne hagyjuk felügyelet nélkül a tűzön az ételt, még akkor se, ha valamit csak melegítünk.
Érdemes időzítőt beállítani - például tojásórát - ami jelzi, ha befejeződik egy főzési-sütési folyamat. Így semmiképpen sem felejtjük például bekapcsolva a sütőlapot.
Aki igazán biztosra megy, az tűzoltókészüléket tart a lakásban, lehetőleg a konyhában. Hivatalosan egyébként akkor is értesítenünk kell a tűzoltókat, ha mi oltunk el otthon egy tüzet.

Az adventi koszorút se hagyjuk magára

A konyhán kívül is van egypár veszélyforrás otthon az ünnepekkor. A zárlatos fényfűzérek nem egy tüzet okoztak már. Olcsó, márkátlan terméket ezért lehetőleg ne használjunk, csak aminek a minőségében biztosak lehetünk.
Külön problémakör az adventi koszorú meggyújtott gyertyákkal, amit sokan hajlamosak egyedül hagyni a szobában. A legproblematikusabb, ha úgy megyünk el otthonról, hogy égve felejtjük a gyertyákat.
A karácsonyfa is könnyedén lángra kap: egy régóta bent álló, száraz fa harminc másodperc alatt ég le.

A háztartási baleseteken túl

Év végén még további kellemetlenségek is előfordulhatnak a lakás, ház körül, amelyekre a legjobb válasz a biztosítás kötése. Az otthonunkra szabott lakásbiztosítás például arra is megoldást ad, ha elutazunk külföldre pihenni a karácsonyi szünetben, és akkorra időzítve betörnek hozzánk.
Jó arra gondolni, hogy télen gyakoribbak a természeti károk is. Gondot okozhat példának okáért a nagymennyiségű hó a magasabban fekvő vidékeken. Előfordulhat beázás olvadáskor, vagy nagytömegű hó beroppanthatja a garázs tetőt.
Akár új évre is meglephetjük magunkat egy lakásbiztosítással, hozzájárulva ahhoz, hogy az évünk nyugodt, békés és problémamentes legyen.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 24. 18:21, péntek | PR

Milyen kocsmai nyerőgépek érhetőek el online?

Sokan nem is gondolnák, hogy mennyi mindent találhatunk az interneten, ha egy kicsit kutatunk.

2022. Június 24. 11:15, péntek | PR

Mennyit aludjon gyermekünk – egészséges mennyiség és minőség

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás mindenki számára fontos egészségügyi okokból. Azonban a gyerekek esetében ez kiemelten fontos ez fejlődésük szempontjából.

2022. Június 23. 15:23, csütörtök | PR

Ismered a népszerűbb szimbólumokat az online slot játékból?

A leggyakrabban használt szimbólumok az online nyerőgépes játékokban

2022. Június 23. 14:23, csütörtök | PR

Futás, kerékpározás a legjobb kardió?

Kardió – az ember vagy imádja, vagy utálja. A legtöbb testépítő és fitneszkövető számára a kardió a zsírégető edzések túlnyomó részét alkotja, különösen a versenyekre való felkészülés során.